ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργαζόμενοι στο Κέντρο Πολιτισμού φωτογραφίζουν τη δουλειά τους

Εργαζόμενοι στο Κέντρο Πολιτισμού φωτογραφίζουν τη δουλειά τους

«Ζουμ» στην καθημερινότητα των 1.200 ατόμων που εργάζονται καθημερινά στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» κάνει η έκθεση φωτογραφίας των ίδιων των εργαζομένων, που εγκαινιάζεται αυτή την Παρασκευή (07/11) στο κέντρο επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού.

Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιάσει το «πρόσωπο» και τον πολυμορφικό χαρακτήρα του εργοταξίου μέσα από τα μάτια των εργαζομένων του, οι οποίοι κλήθηκαν με τη χρήση φωτογραφικών μηχανών ή του κινητού τους να φωτογραφίσουν το χώρο του εργοταξίου, τα κτίσματα του έργου και τον περιβάλλοντα χώρο και να αποτυπώσουν στιγμές από τη ζωή στο εργοτάξιο.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο φωτογράφος, Πλάτων Ριβέλλης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

Η έκθεση εντάσσεται στην εβδομάδα φωτογραφίας, τεχνολογίας, κινηματογράφου, θεάτρου, χορού και μουσικής, που διοργανώνεται από σήμερα μέχρι τις 9 Νοεμβρίου στο κέντρο επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, εργαστήρια θεάτρου και χορού, εργαστήρια αφιερωμένα στην τεχνολογία και τον κινηματογράφο και μία μουσική εκδήλωση.
Η «αυλαία» των εκδηλώσεων θα ανοίξει σήμερα, στις 4.30 μ.μ., με θεατρικό εργαστήριο για ηθοποιούς, θεατρολόγους, ψυχολόγους και ανθρώπους σε απεξάρτηση. Το σεμινάριο αντλεί τη θεματολογία του από την έννοια του φωτός. Το σχεδιασμό και την υλοποίηση υπογράφει η σκηνοθέτις, Ιόλη Ανδρεάδη.

Θα ακολουθήσουν εργαστήριο τρισδιάστατης εκτύπωσης (6 Νοεμβρίου), συναυλία «τσέπης» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (8 Νοεμβρίου), εργαστήριο κινηματογράφου (8 Νοεμβρίου) και χορευτικό εργαστήριο (9 Νοεμβρίου).

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το κέντρο επισκεπτών κατά τις ημέρες των εκδηλώσεων υπάρχει δωρεάν μεταφορά του κοινού, από το σταθμό Συγγρού- Φιξ επί της οδού Καλλιρόης και αντίστροφα. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται μισή ώρα πριν από την έναρξη και τριάντα λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

Σχετικές ειδήσεις