ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Μέγας Αλέξανδρος... στο φεστιβάλ Κινηματογράφου

Ο Μέγας Αλέξανδρος... στο φεστιβάλ Κινηματογράφου

Η προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που χάραξε δρόμους γνώσης και έρευνας ενέπνευσε την εικαστικό Ευγενία Μανωλιουδάκη, η οποία φιλοτέχνησε το νέο βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το γνωστό αγαλματίδιο αντικαθίσταται από φέτος από μια προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τη γνώριμη φιγούρα του μεγάλου στρατηλάτη, έτσι όπως έχει βρεθεί σε νομίσματα στη Βεργίνα.

Η προτομή του Αλέξανδρου είναι σε μπρούντζο και ανάλογα επιχρωματίζεται για να γίνουν ο Χρυσός Αλέξανδρος, ο Αργυρός Αλέξανδρος και ο Χάλκινος Αλέξανδρος, πάνω στη σκιά γράφονται το όνομα του νικητή και τα στοιχεία της φετινής διοργάνωσης ενώ, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, τα βραβεία είναι μόνο τιμητικά και δεν συνοδεύονται από χρηματικό ποσό.

Η Ε. Μανωλιουδάκη σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Λονδίνου και συνέχισε με σπουδές γλυπτικής, μικρογλυπτικής στο Εδιμβούργο. Διατηρεί στο Κολωνάκι αίθουσα τέχνης, αλλά και μια εταιρεία προώθησης νέων καλλιτεχνών, ενώ επιπλέον σχεδιάζει και διδάσκει εικαστικά, βιωματικά εργαστήρια για παιδιά. Έχει σχεδιάσει το γούρι του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και για δύο χρονιές (2012-2014) το γούρι του Μουσείου της Ακρόπολης.

Σχετικές ειδήσεις