ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αμφίπολη - Την Τετάρτη οι νέες ανακοινώσεις

Αμφίπολη - Την Τετάρτη οι νέες ανακοινώσεις

Η ανασκαφική ομάδα της κυρίας Περιστέρη συνεχίζει τις εργασίες στο λόφο Καστά και όλοι περιμένουμε με αγωνία τις νέες ανακοινώσεις σχετικά με το όρυγμα που βρέθηκε στον τρίτο θάλαμο.

Έχουν περάσει σχεδόν δυο εβδομάδες από την τελευταία επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με τις ανασκαφικές εργασίες στον τάφο της Αμφίπολης, τίποτα καινούριο δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, με αποτέλεσμα οι θεωρίες για το τι υπάρχει στο λάκκο του τρίτου θαλάμου να αυξάνονται.

Ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Κώστας Τασούλας, μιλώντας σήμερα (08/11) στο ραδιοφωνικό σταθμό Bήμα Fm, είπε ότι την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να γίνουν νέες ανακοινώσεις για την πορεία των ανασκαφών.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις και συλλέγονται όλα τα στοιχεία προκειμένου μέχρι την Τετάρτη να είναι έτοιμοι να δώσουν στη δημοσιότητα τις νέες πληροφορίες.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», ο κ.Τασούλας χαρακτήρισε την Αμφίπολη «κάτι συγκλονιστικό», «ένα συναρπαστικό αφήγημα».

Όπως είπε οφείλουμε να μην την αντιμετωπίζουμε με απληστία εικόνων, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι «η Αμφίπολη δεν έχει ακόμη τελειώσει και οι εργασίες συνεχίζονται στο όρυγμα του τέταρτου χώρου».

Σχετικές ειδήσεις