ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δράσεις για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο της Ακρόπολης

Δράσεις για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο της Ακρόπολης

Νέες δράσεις για τη χειμερινή περίοδο του Μουσείου της Ακρόπολης ανακοινώνει το Μουσείο, δράσεις που φέρνουν περισσότερους επισκέπτες και δημιουργούν δεσμούς μεταξύ του ιδρύματος και του κοινού της πόλης.

Οι εκδηλώσεις του Μουσείου της Ακρόπολης ανανεώνουν το ραντεβού τους με το κοινό με δράσεις για μικρούς και μεγάλους, για όλη την οικογένεια.

Πιο συγκεκριμένα κάθε Σάββατο στη 1:00 έως και τον Ιούνιο του 2015 το Μουσείο καλεί το κοινό για μια διαφορετική κάθε φορά συζήτηση μέσα στις αίθουσες του με ειδικές παρουσιάσεις τις οποίες μπορεί κανείς να δει στον ιστότοπο του.

Επίσης συνεχίζονται οι «Μόνιμες Θεματικές Παρουσιάσεις», ανοίγοντας ένα ευρύ φάσμα συζητήσεων με τους επισκέπτες. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις τακτικές παρουσιάσεις («Ο Παρθενώνας», «Αριστουργήματα στο Μουσείο Ακρόπολης» και «Αρχαϊκά Χρώματα») που γίνονται στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα γαλλικά.

Έχει πλέον καθιερωθεί η χριστουγεννιάτικη διοργάνωση εργαστηρίων για παιδιά, την οποία έχουν αγκαλιάσει οι Αθηναίοι, με θέματα που σχετίζονται με τα αρχαία ελληνικά έθιμα καλωσορίσματος του νέου έτους. Σύντομα θα ανακοινωθεί το φετινό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Μουσείου.

Όσον αφορά στην επισκεψιμότητα όλους τους μήνες του 2014 ο αριθμός των επισκεπτών ήταν αυξημένος σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες της περασμένης χρονιάς, σύμφωνα με εκπρόσωπο του μουσείου, ο οποίος προσθέτει ότι : «Τη θερινή περίοδο (Απρίλιο έως Οκτώβριο), το Μουσείο επισκέπτονται περίπου 5.000-6.000 άνθρωποι ανά ημέρα και τη χειμερινή περίοδο (Νοέμβριο έως Μάρτιο) περίπου 2.000-3.000 αντίστοιχα».

Ρoή Ειδήσεων