ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έθνικ κουζίνες στο Food Festival Θεσσαλονίκης!

Έθνικ κουζίνες στο Food Festival Θεσσαλονίκης!

Έντονη γεύση... από τη διεθνή κουζίνα (αρμενική, πολίτικη, ιταλική, κινεζική) θα πάρουν τις επόμενες ημέρες κάτοικοι και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των δράσεων του "4ου Thessaloniki Food Festival" που διοργανώνει ο κεντρικός Δήμος.

Από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα "Restaurants Weeks" και σε συνεργασία με τα εστιατόρια της πόλης θα προβάλλονται, ανά εβδομάδα, οι έθνικ κουζίνες της Θεσσαλονίκης.

Στις υπόλοιπες δράσεις, έχει προγραμματιστεί από 17 - 21 Νοεμβρίου μια εκπαιδευτική εβδομάδα διαδραστικής μαγειρικής για μαθητές, ενήλικες και λάτρεις της γαστρονομίας στο Θέατρο "Μ.Αλέξανδρος" του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με θέμα "Γνωριμία με την κουζίνα της Θεσσαλονίκης".

Στις 23 του ίδιου μήνα, θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη αγορά τοπικών προϊόντων στο φουαγιέ του δημαρχείου, ενώ στις 6 Δεκεμβρίου, στις παραδοσιακές αγορές Καπάνι και Μοδιάνο, θα γίνει παρουσίαση της χρήσης των μπαχαρικών και των βοτάνων στην τοπική κουζίνα.

Θα ακολουθήσει, στις 14 Δεκεμβρίου, μια διαδραστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου, με κατασκευή γλυπτών και σιντριβανιών από σοκολάτα, ενώ πλήθος άλλων δράσεων θα πραγματοποιηθούν λίγο πριν από την έλευση των Χριστουγέννων.

Σχετικές ειδήσεις