ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αμφίπολη: Νέο μυστήριο με τα οστά του νεκρού

Αμφίπολη: Νέο μυστήριο με τα οστά του νεκρού

Όπως φαίνεται από τις πρώτες ανακοινώσεις, ο νεκρός του τάφου της Αμφίποληςτιμήθηκε ως ήρωας στην εποχή του.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι θα χρειαστούν χρόνια και ειδικές μελέτες προκειμένου να υπάρξουν περισσότερα, ασφαλή συμπεράσματα για την ταυτότητά του, ωστόσο ένα μεγάλο μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο σκελετός βρισκόταν εντός και εκτός του τάφου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ: «Αποκαλύφθηκε μεγάλος κιβωτιόσχημος τάφος με, διάσπαρτα, σιδερένια και χάλκινα καρφιά, καθώς και οστέινα και γυάλινα διακοσμητικά στοιχεία φερέτρου, μέσα και έξω από το οποίο εντοπίσθηκαν οστά».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού τονίζει ότι: «Εντός και εκτός του τάφου βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού. Είναι προφανές ότι το ανθρωπολογικό υλικό θα εξεταστεί από ειδικούς επιστήμονες. Είναι εξίσου προφανές ότι θα γίνουν όλες οι έρευνες τις οποίες απαιτεί η σύγχρονη επιστήμη».

Γιατί βρέθηκαν οστά μέσα και έξω από τον τάφο; Υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση, και από ποιον; Ακόμα γιατί δεν βρέθηκαν ταφικά δώρα δίπλα του;

Όπως έγινε γνωστό, περισσότερες διευκρινίσεις θα δοθούν από τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα στις 22 Νοεμβρίου, μέσα από το Μουσείο της Αμφίπολης, αλλά κυρίως από την ίδια την Κατερίνα Περιστέρη, που θα κάνει παρουσίαση της ανασκαφής στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας.

Σχετικές ειδήσεις