ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τασούλας- Ο νεκρός μπορεί να είναι και ο Μέγας Αλέξανδρος

Τασούλας- Ο νεκρός μπορεί να είναι και ο Μέγας Αλέξανδρος

Την πεποίθηση του ότι σύντομα θα γνωρίζουμε πολλά περισσότερα για το νεκρό που ανακαλύφθηκε την Τετάρτη (12/11) στον τάφο της Αμφίπολης, εξέφρασε ο Υπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο νεκρός να είναι και ο Μέγας Αλέξανδρος.

«Οι επιστήμονες και οι ανθρωπολόγοι μπορούν να δώσουν σύντομα απαντήσεις για την ταυτότητα του νεκρού στον Τύμβο Καστά», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο Υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο νεκρός να είναι και ο Μέγας Αλέξανδρος.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega, ο κύριος Τασούλας σημείωσε ότι τα οστά έχουν ήδη μεταφερθεί σε κάποιο χώρο και πρόσθεσε ότι η ανασκαφή από εδώ και πέρα θα πάρει άλλους ρυθμούς.

Ο Υπουργός Πολιτισμού ερωτήθηκε και για την ύπαρξη λίστας ονομάτων στους οποίους αποκλείεται να ανήκει ο σκελετός σημείωσε ότι «δεν είχαμε μια λίστα που μας έλεγε ότι θα βρούμε το ψηφιδωτό, δεν είχαμε μια λίστα που μας έλεγε ότι θα βρούμε τις Καρυάτιδες, δεν υπήρχε μια λίστα που μας έλεγε ότι θα βρούμε τα υπέροχα ζωγραφισμένα επιστύλια. Τηρήσαμε την παρακολούθηση της σκαπάνης, ακολουθούμε τη σκαπάνη και μετέχουμε και στη γοητεία του απροσδόκητου».

Σχετικές ειδήσεις