ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αμφίπολη όπως... «Game of Thrones»

Αμφίπολη όπως... «Game of Thrones»

Σε εκτενές άρθρο του για τον τάφο της Αμφίπολης, το περιοδικό National Geographic, παρομοιάζει τα συμβάντα της χρονικής περιόδου στην οποία ανήκει ο τάφος με τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones», αναφερόμενο στους αγώνες διαδοχής της εξουσίας, που ακολούθησαν το μυστηριώδη θάνατο του Μέγα Αλέξανδρου.

Στο σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Τους τρεις προηγούμενους μήνες η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη και η ομάδα της έκαναν μία σειρά σπουδαίων ανακαλύψεων στον τύμβο, από στύλους σμιλεμένους αριστουργηματικά σε σχήμα νέων γυναικών μέχρι μωσαϊκό που απεικονίζει το μύθο της Αρπαγής της Περσεφόνης.

Τα πανάκριβα καλλιτεχνήματα του τύμβου που χρονολογείται στην ταραγμένη εποχή γύρω από το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δείχνει την παρουσία ενός σημαντικού προσώπου.

Ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει ταφεί στην Αίγυπτο. Αλλά τα τελικά σημεία ταφής -και τα πλούσια και γενετικά δεδομένα που μπορεί να περιέχουν- των μελών της οικογένειάς του είναι άγνωστα. Η ανασκαφή της Αμφίπολης έρχεται να προσθέσει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του στρατηλάτη και της οικογένειάς του, μίας δυναστείας βουτηγμένης στην ίντριγκα, τη συνωμοσία και το αίμα, που μοιάζει με τη διάσημη τηλεοπτική σειρά Game of Thrones».

Σχετικές ειδήσεις