ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αμφίπολη - Ο Ρίτσαρντ Νιβ για το πρόσωπο του νεκρού

Αμφίπολη - Ο Ρίτσαρντ Νιβ για το πρόσωπο του νεκρού

Μια ημέρα μετά τις νέες αποκαλύψεις των αρχαιολόγων, αλλά και τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας με τον σκελετό του νεκρού, ο κορυφαίος Βρετανός καθηγητής Ρίτσαρντ Νιβ εξήγησε πώς θα μπορούσε να αναπλάσει το πρόσωπο του νεκρού.

Ο Βρετανός Ρίτσαρντ Νιβ, ένας από τους κορυφαίους καθηγητές Ανατομίας στον κόσμο, αναφερόμενος στο σκελετό που βρέθηκε στο όρυγμα του τρίτου θαλάμου της Αμφίπολης έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το πρόσωπο του νεκρού.

Ο καθηγητής ανατομίας κάνει αναπλάσεις προσώπων όχι μόνο για ιατροδικαστικούς λόγους, αλλά και για ιστορικούς. Όπως αναφέρει, η ιδέα της ανάπλασης του νεκρού της Αμφίπολης είναι για εκείνον μεγάλη πρόκληση ιδιαίτερα εάν υπάρχει ελπίδα να ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο.

Μάλιστα, όπως περιγράφει στο Μega, o Ρίτσαρντ Νιβ στις αρχές της δεκαετίας του 80, είχε κληθεί από τον αρχαιολόγο, Μανόλη Ανδρόνικο για να εξετάσει το κρανίο που βρέθηκε στον τάφο της Βεργίνας, ενώ σημειώνει με πόση δυσκολία έγινε η ανάπλαση του προσώπου του βασιλιά της Μακεδονίας.

Με τη μέθοδο του καθηγητή είχε ανακατασκευαστεί και το πρόσωπο της μικρής Μύρτιδας, που χάθηκε πριν από 2.500 χρόνια στο μεγάλο λοιμό της Αθήνας.

Μάλιστα, ο κ. Νιβ είναι αρκετά δεκτικός στο να δεχτεί μία πρόσκληση από τους Έλληνες αρχαιολόγους για να αναπλάσει το πρόσωπο του νεκρού της Αμφίπολης.

Σχετικές ειδήσεις