ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Σκοπιανοί αποκαλούν τη Ντόροθι Κινγκ «Ελληνίδα πόρνη»

Οι Σκοπιανοί αποκαλούν τη Ντόροθι Κινγκ «Ελληνίδα πόρνη»

Αισχρή διαδικτυακή επίθεση μέσω των social media δέχεται η γνωστή αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ, η οποία είχε εκφράσει τις απόψεις της για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Μάλιστα, θρασύτατοι Σκοπιανοί δεν δίστασαν να αποκαλέσουν μέσω twitter την Aμερικανίδα αρχαιολόγο «Ελληνίδα πόρνη που κρύβει την αλήθεια για τα Σκόπια», με τη Ντόροθι Κινγκ να απαντά ότι προτιμά να θεωρείται «Ελληνίδα πόρνη» παρά Σκοπιανή.

Πριν από λίγο καιρό, η γνωστή στο ελληνικό κοινό αρχαιολόγος είχε δηλώσει ότι τα Σκόπια είχαν διάφορες ονομασίες κατά την αρχαιότητα αλλά το όνομα Μακεδονία δεν ήταν ποτέ μια από αυτές, χαρακτήρισε, επίσης, «γελοίους» τους ισχυρισμούς κάποιων Σκοπιανών ότι η Αμφίπολη δεν είναι ελληνική.

«Η Αμφίπολη είναι στη Μακεδονία, η Βεργίνα είναι στη Μακεδονία και η Μακεδονία είναι στην Ελλάδα. Το να υποστηρίζει κανείς το αντίθετο είναι τόσο γελοίο όσο το να υποστηρίζεις ότι ο Ιησούς πήγε στην Αμερική», ανέφερε.

Σε σχόλιό της στο Twitter, η Κινγκ αναφέρει ότι τόσο χτες όσο και σήμερα την «μπλόκαραν» από τους λογαριασμούς της Σκοπιανοί και είπε ότι είναι «κρίμα που δεν χρησιμοποιούν την ενέργειά τους για κάτι εποικοδομητικό».