ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση Βιβλίου του Περικλή Νεάρχου

Παρουσίαση Βιβλίου του Περικλή Νεάρχου

Την Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, στις 19.30, στη Στοά του Βιβλίου (αίθουσα Λόγου και Τέχνης), Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Περικλή Νεάρχου«Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Ιδέες και Θέσεις για Εθνική Ανασύνταξη»

Το βιβλίο αναφέρεται στη σημερινή κρίση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και στην ακολουθούμενη αδιέξοδη πολιτική. Η τελευταία παρουσιάζει ένα τριπλό κίνδυνο:

• να υποστεί η χώρα μια δύσκολα αναστρέψιμη οικονομική καταστροφή
• να υποστεί νέους εκβιασμούς στα εθνικά θέματα, λόγω της οικονομικής αδυναμίας, στην οποία βρίσκεται
• να υπονομευθεί η εσωτερική συνοχή και το εθνικό της μέλλον από την εθνική αποδόμηση, που προωθεί συστηματικά η παγκοσμιοποίηση και ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός.

Ο συγγραφέας εξετάζει στο πρώτο μέρος του βιβλίου την εσωτερική πτυχή της κρίσεως και τις ευθύνες των πολιτικών ηγεσιών της Μεταπολιτεύσεως για την εγκαθίδρυση ενός θλιβερού καθεστώτος κομματοκρατίας. Στο δεύτερο μέρος αναφέρεται δια μακρών στις ευθύνες της Ευρώπης. Στην εκτροπή της, κατά κύριο λόγο, προς τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και την ταύτισή της με την παγκοσμιοποίηση. Στο τρίτο μέρος, ο συγγραφέας προτείνει ιδέες και θέσεις για έξοδο από τη σημερινή κρίση και ανασύνταξη της χώρας, με βάση μια εθνική στρατηγική.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
1. Βασίλης Φίλιας, Καθηγητής Κοινωνιολογίας, πρώην Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου,
2. Γιώργος Κασιμάτης, Ομότιμος Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών,
3. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Καθηγητής Οικονομίας, πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας και πρώην Εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,
4. Ιώαννης Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών,
5. Νίκος Ιγγλέσης, δημοσιογράφος

Το βιβλίο έχει εκδοθεί και διατίθεται από τις εκδόσεις «ΛΕΙΜΩΝ», Νικηταρά 2-4, 10678 Αθήνα, 3ος όροφος, τηλ. / fax: 210 32.27.323, email: ekd.limon@gmail.com

Σχετικές ειδήσεις