ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζήσε τη μαγεία των Χριστουγέννων στην Ελλάδα!

Ζήσε τη μαγεία των Χριστουγέννων στην Ελλάδα!

Μικροί και μεγάλοι από την Κρήτη έως τη Δράμα διασκεδάζουν παρέα με Αϊ Βασίληδες και ξωτικά σε χριστουγεννιάτικα χωριά!

Ο Άγιος Βασίλης φαίνεται ότι μετανάστευσε από την παγωμένη Λαπωνία και αλωνίζει στα ειδικά εορταστικά χωριά που έχουν στηθεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Από την Κρήτη έως τα Τρίκαλα και από την Αθήνα έως τη Δράμα, από τις αρχές του μήνα έχουν ξεφυτρώσει χριστουγεννιάτικες μικροπόλεις που φιλοξενούν ξωτικά, Άι Βασίληδες, ταράνδους και πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες για τα μικρά παιδιά!

Αστραφτεροί στολισμοί, μπόλικα λαμπιόνια, μουσική και μίνι λούνα παρκ συνθέτουν το εορταστικό σκηνικό των χριστουγεννιάτικων χωριών!

Τεχνόπολη, Γκάζι – Christmas Factory

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα είναι και αυτό το χρόνο αρκετά ενδιαφέρουσες, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι έχει στηθεί το Εργοστάσιο των Χριστουγέννων, (The Christmas Factory), που απλώνεται σε 25.000 τ.μ και αποτελεί το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο στην Ελλάδα.

Οι μικροί επισκέπτες θα βρουν σίγουρα μια δραστηριότητα που τους ταιριάζει. Ο αγαπημένος άγιος των παιδιών διαθέτει το δικό του σπίτι, όπου οι λιλιπούτειοι επισκέπτες μπορούν να τον βοηθήσουν να κατασκευάσει τα παιχνίδια που θα μοιράσει στα παιδιά του κόσμου, όταν ξεκινήσει το μεγάλο του ταξίδι!

Ονειρούπολη, Δράμας

Η Ονειρούπολη κρατά τα σκήπτρα των χριστουγεννιάτικων εορτασμών και αυτό το χρόνο, η οποία αποτελεί πια θεσμό για τη Βόρεια Ελλάδα. Η Δράμα γεμίζει με ξύλινα σπιτάκια, όπου μπορεί κανείς να συναντήσει τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του, αλλά και να συμμετάσχει σε εργαστήρια ζαχαροπλαστικής!

Μύλος Ξωτικών, Τρίκαλα

Ο Aϊ-Βασίλης, τα ξωτικά του, οι νεράιδες και οι μάγοι των Χριστουγέννων άρχισαν για 4η συνεχόμενη χρονιά να υποδέχονται χιλιάδες επισκέπτες και τους ξεναγούν στο μαγικό κόσμο του «Μύλου των Ξωτικών».

Η τεράστια ρόδα, το περιπετειώδες τρενάκι, το παγοδρόμιο, το εργαστήρι αναρρίχησης και οι χριστουγεννιάτικες αγορές υπόσχονται στους επισκέπτες του πάρκου αξέχαστες γιορτές!

Μαγικό Χριστουγεννιάτικο χωριό, Ηράκλειο

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων κινείται και το Ηράκλειο. Στο Πάρκο Μικράς Ασίας το αυτοδιαχειριζόμενο Μαγικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό, καθώς αποτελεί πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννου.

Γλυκίσματα, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, πολύχρωμα λαμπιόνια και ένα μαγικό τρενάκι καλούν τους επισκέπτες και τους ντόπιους σε μια καταπληκτική χριστουγεννιάτικη εμπειρία!

Πηγή φωτογραφιών: christmasfactory.gr

herakleion.gr

Σχετικές ειδήσεις