Αμφίπολη: Αντίστροφη μέτρηση για τις απαντήσεις

Αμφίπολη: Αντίστροφη μέτρηση για τις απαντήσεις

Newsroom Newsroom

Έως και την Τρίτη 20 Ιανουαρίου αναμένονται τα αποτελέσματα της ανθρωπολογικής μελέτης που θα αποκαλύψουν την «ταυτότητα» του νεκρού.

Ταυτόχρονα με την αναμενόμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τη μελέτη του οστεολογικού υλικού, νέο ενδιαφέρον στο «μυστικό» της Αμφίπολης, προσδίδει η πιθανότητα ύπαρξης νέου τάφου στον τύμβο Καστά.

Η προσοχή της ερευνητικής ομάδας αναμένεται να επικεντρωθεί σε ένα ακόμη σημείο πιθανού ενδιαφέροντος, όπου θα πέσει η « αρχαιολογική σκαπάνη» ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει ένας ακόμη τάφος στον τύμβο με τον επιβλητικό περίβολο.

Για το λόγο αυτό, συνεχίζεται η εδαφοτεχνική μελέτη και η αναζήτηση πιθανότατων σεισμικών ρηγμάτων στην ευρύτερη περιοχή με έρευνες στο Στρυμόνα και την περιοχή όπου έφτανε η λίμνη Κερκινίτιδα.

Το ανασκαφικό έργο αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα, ενώ αρχικά οι αρχαιολόγοι θα εστιάσουν στα δυο σημεία που αποκάλυψε αρχικά η ηλεκτρική τομογραφία του ΑΠΘ και βρίσκονται πλευρικά του μνημείου και σε βάθος περίπου δυο μέτρων από την επιφάνεια των χωμάτων πάνω από την θόλο του τάφου.

Όπως έχει ήδη αναγγείλει το υπουργείο Πολιτισμού, μαζί με τα αποτελέσματα για την «ταυτότητα» του νεκρού, θα δοθούν επιπλέον πληροφορίες για τη γεωφυσική διασκόπηση που διενεργείται στον λόφο Καστά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved