ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θρίαμβος για το «Birdman» στα βραβεία Spirit

Θρίαμβος για το «Birdman» στα βραβεία Spirit

Η ταινία «Birdman» κατέκτησε την ύψιστη τιμητική διάκριση στα ανεξάρτητα βραβεία Spirit, που απονεμήθηκαν το Σάββατο (21/02), μια ημέρα πριν τη σημαντικότερη νύχτα για την παγκόσμια βιομηχανία του θεάματος που δεν είναι άλλη από τη βραδιά απονομής των βραβείων Όσκαρ.

Η ταινία «Birdman», που έχει προταθεί για εννέα Όσκαρ, κέρδισε τρία ανεξάρτητα βραβεία Spirit, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου της καλύτερης ταινίας και του βραβείου για τον πρώτο ανδρικό ρόλο (Μάικλ Κίτον).

Η ταινία «Whiplash», κέρδισε δύο βραβεία, ενώ οι δημιουργοί του πολιτικού δράματος «Selma», έφυγαν από την εκδήλωση… με άδεια χέρια.

Το «Boyhood», που έχει προταθεί για έξι υποψηφιότητες στα Όσκαρ, κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και του καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου για την Πατρίσια Αρκέ.

Η Τζούλιαν Μουρ κατέκτησε τον τίτλο της καλύτερης ηθοποιού για την ενσάρκωση του ρόλου μιας γυναίκας που πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ στην ταινία «Still Alice».

Η 30η τελετή των ετήσιων βραβείων Spirit, τιμά τα καλύτερα κινηματογραφικά επιτεύγματα σε ταινίες των οποίων το κόστος παραγωγής είναι κάτω από 20 εκατομμύρια δολάρια.

Συχνά τα ανέξαρτητα βραβεία Spirit είναι «τροχιοδεικτικά» των νικητών των βραβείων Όσκαρ της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Σχετικές ειδήσεις