ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Έφυγε» η αρχαιολόγος Λίτσα Κοντορλή-Παπαδοπούλου

«Έφυγε» η αρχαιολόγος Λίτσα Κοντορλή-Παπαδοπούλου

Τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια της αρχαιολόγου Λίτσα Κοντορλή-Παπαδοπούλου, εξέφρασε η Αρχαιολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

«Η αρχαιολογική οικογένεια απώλεσε ένα εκλεκτό μέλος της», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, που συμπληρώνει: «Η Αρχαιολογική Υπηρεσία τού Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων εκφράζει στην οικογένεια της Λίτσας Κοντορλή-Παπαδοπούλου τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλειά της και τα θερμά της συλλυπητήρια. Το επιστημονικό, ερευνητικό και ακαδημαϊκό της έργο μένει ζωντανό, κληρονομιά στην ελληνική και διεθνή αρχαιολογική κοινότητα».

Η Λίτσα Κοντορλή-Παπαδοπούλου σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολούθως ειδικεύτηκε στην Προϊστορική Αρχαιολογία σε Πανεπιστήμιο της Μ. Βρετανίας.

Στη συνέχεια υπηρέτησε την αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από το οποίο και αποχώρησε με το βαθμό της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας. Διετέλεσε διευθύντρια ανασκαφών στην Εφύρα, την Αχαΐα, την Ιθάκη και την Ιορδανία, πάντα σε συνεργασία με τον συνοδοιπόρο της ζωής και του έργου της, καθηγητή Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

Πηγή: ΑΜΕ-ΜΠΕ

Ρoή Ειδήσεων