ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Momix: Χορεύοντας με το όνειρο

Momix: Χορεύοντας με το όνειρο

Momix «Dreamcatcher», ένα χορευτικό υπερθέαμα από τις 24 έως τις 29 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και από τη 1 έως τις 5 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Οι «Παραβάτες των φυσικών νόμων», οι «Μάγοι χορευτές», οι «Αλχημιστές των ψευδαισθήσεων μας», οι «Ταχυδακτυλουργοί Ακροβάτες»...ξαναχτυπούν. Αψηφώντας τη βαρύτητα, φλερτάροντας με την οφθαλμαπάτη, επιστρέφουν στην Ελλάδα για να αμφισβητήσουν ξανά το «αδύνατον»!

Οι Momix είναι μια αμερικάνικη ομάδα αθλητικού – ακροβατικού χορού. Αποτελεί το σημαντικότερο και διασημότερο καλλιτεχνικό σχήμα του είδους διεθνώς. Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός τους Διευθυντής είναι ο παγκοσμίου φήμης χορογράφος Moses Pendleton.

Η δουλειά τους εμπεριέχει πέραν του χορού και όλα τα υπόλοιπα είδη των σκηνικών – παραστατικών τεχνών. Είναι στην ουσία ένα σταυροδρόμι όπου συναντώνται η κίνηση, η υποκριτική, η μουσική, η παντομίμα, το τσίρκο, τα θεάματα δρόμου. Χαρακτηριστικά τους στοιχεία είναι το χιούμορ, η φαντασία, η ευρηματικότητα, η τόλμη και η κορυφαία δεξιοτεχνία.

Χρησιμοποιώντας τίποτα περισσότερο από φωτισμούς, σκιές, στηρίγματα και κυρίως τα σώματα τους, οι Momix αφήνουν έκπληκτο το κοινό στις 5 Ηπείρους για περισσότερα από 30 χρόνια.

Με εμφανίσεις στην σειρά του PBS «Dance in America» η οποία προβαλλόταν στο Γαλλικό Antenne II και στην ιταλική RAI, το ρεπερτόριο τους έχει μεταδοθεί σε περισσότερες από 55 χώρες.

Έχουν κερδίσει ένα βραβείο Emmy ως η καλύτερη ομάδα χορού που χρησιμοποιεί ειδικά εφέ.

Για την προέλευση του ονόματος τους κυκλοφορούν εδώ και χρόνια πολλές φήμες. Οι δύο επικρατέστερες είναι οι εξής: Πρώτον ότι ο τίτλος Momix αποτελεί ένα νεολογισμό – σύμπτυξη του ονόματος του ιδρυτής τους (Mo – ses) και της λέξης mixture (MIX –ture). Δεύτερον ότι απλά πήραν το όνομα τους από ένα συμπλήρωμα διατροφής για μικρές αγελάδες.

Έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου ή έχουν συμμετάσχει σε πολλές επίσημες εκδηλώσεις, όπως η τελετή έναρξης στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Κάλγκαρι και πρόσφατα η τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνω του Σότσι. Πάντα σε χορογραφία και σκηνοθεσία του Moses Pendleton.

Η έδρα τους βρίσκεται σε ένα δάσος στην ύπαιθρο του Κονέκτικατ. Συγκεκριμένα σε ένα υπόγειο σπιτιού βικτοριανής εποχής 120 ετών ακριβώς δίπλα στο οποίο βρίσκεται το στούντιο όπου κάνουν πρόβες.

Ο Moses Pendleton είναι επίσης και ένας αστείρευτος φωτογράφος και έργα του έχουν παρουσιαστεί στη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Φλωρεντία και το Άσπεν. Ήταν το θέμα του βιβλίου "Salto di Gravita" του Lisavetta Scarbi που δημοσιεύθηκε στην Ιταλία το 1999. Έχει τιμηθεί με το Positano Choreographic Award το 1999, ενώ το 2002 τιμήθηκε με το American Choreography Award για την συνδρομή του στο χορό στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Έχουν δώσει χιλιάδες παραστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα συγκαταλέγονται τους πιο προσφιλείς καλλιτέχνες του ελληνικού κοινού.

Την τελευταία δεκαετία περισσότεροι από 200.000 Έλληνες θεατές έχουν δει μια παράσταση τους στην Ελλάδα.

Οι MOMIX λοιπόν είναι και πάλι εδώ για να λανσάρουν νέους εκφραστικούς κώδικες, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως έχουν μια αξεπέραστη ικανότητα: Να ταξιδεύουν τον θεατή ονειρικά.

Info:

Ώρες παραστάσεων:
Αθήνα:
Τρίτη 24/3 – Παρασκευή 27/3: 20:00
Σάββατο 28/3: 17:00 και 21:00
Κυριακή 29/3: 17:00

Θεσσαλονίκη:
Τετάρτη 1/4 – Παρασκευή 3/4: 20:30
Σάββατο 4/4 και Κυριακή 5/4:17:00 και 21:00

Τιμές εισιτηρίων:

VIP: 65 ευρώ | Α Ζώνη: 50 ευρώ | Β Ζώνη: 40 ευρώ | Γ Ζώνη: 30 ευρώ
Παιδικό – Φοιτητικό: έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες

Διάρκεια παράσταση: 2 ώρες με διάλειμμα

Προπώληση εισιτηρίων:

Παραστάσεις Αθήνας:
Ταμεία Μεγάρου Αθηνών |www.megaron.gr |210 7282333

Παραστάσεις Θεσσαλονίκης:
Ταμεία Μεγάρου Θεσσαλονίκης| www.tch.gr | 2310 895939

Σχετικές ειδήσεις