ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To Newsbomb.gr στο πρώτο Food Call Market της Αθήνας

To Newsbomb.gr στο πρώτο Food Call Market της Αθήνας

Οι απανταχού καλοφαγάδες της πρωτεύουσας συναντήθηκαν το Σαββατοκύριακο (7&8 Μαρτίου) στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας για να γιορτάσουν την έναρξη του πρώτου Food Call Market, να μοιραστούν νέες γεύσεις και να διασκεδάσουν με φίλους απολαμβάνοντας λιχουδιές.

Εμπνευστές αυτού του πρωτότυπου εγχειρήματος είναι δυο νέα κορίτσια, η Μανώλια Κίτσου και η Αγγελική Καραχάλιου που φιλοδοξούν να συγκεντρώσουν τον κόσμο της γεύσης με ένα δημιουργικό concept που θα προβάλει το καλό φαγητό και θα αλλάζει τοποθεσία κάθε μήνα.

 MG 4814

Το πρώτο τραπέζι του Food Call Market στρώθηκε στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας το Σαββατοκύριακο, με τους πρώτους «Food Call» και παραγωγούς να φέρνουν μαζί τα κουζινικά τους, τις γεύσεις και τα αγαπημένα προϊόντα για να τα μοιραστούν με τους υπόλοιπους καλοφαγάδες.

Στόχος της γευστικής κοινότητας του «Food Call Μarket», είναι να φέρει σε επαφή παραγωγούς και καταναλωτές, να αναδείξει και να προβάλει το καλό φαγητό, γλυκό και ποτό μέσα από τον κάθε παραγωγό, μάγειρα, ζαχαροπλάστη, food blogger αλλά και την νοικοκυρά, τον ερασιτέχνη και οποιονδήποτε έχει ταλέντο στη μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική και θέλει να διαθέσει τα προϊόντα του.

Τα δυο νέα κορίτσια, η Μανώλια και η Αγγελική που δημιούργησαν το γευστικό και πρωτότυπο project μίλησαν στο Newsbomb.gr για τους στόχους, τα επόμενα βήματα τους αλλά και για την εμπειρία που αποκόμισαν από την πρώτη διοργάνωση.

«To project αυτό προέκυψε από την αγάπη μας για το φαγητό αρχικά. Έπειτα ψάχνοντας ό,τι καλύτερο για να ευχαριστήσουμε τον ουρανίσκο μας, δοκιμάσαμε εξαιρετικά προϊόντα Ελλήνων παραγωγών. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα γευστικό φεστιβάλ που θα ξεφεύγει από τα στενά όρια μιας επαγγελματικής έκθεσης ή μιας απλής αγοράς. Οραματιστήκαμε μια μηνιαία γαστρονομική γιορτή για όλον τον κόσμο που ενδιαφέρεται για το φαγητό, το γλυκό και το ποτό. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να φέρουμε σε πρώτο πλάνο τον Έλληνα παραγωγό. Να τον φέρουμε σε άμεση επαφή με τον επισκέπτη. Επιδιώκουμε ο καθένας που επισκέπτεται αυτό το πάρτι γεύσεων που στήνουμε να μπορεί να δοκιμάζει, να γνωρίζει και να συζητά με τον ίδιο τον παραγωγό, να ενημερώνεται για ό,τι αφορά την διατροφή του με διαλέξεις που σχεδιάζουμε να κάνουμε με διατροφολόγους, να δει καινούριες συνταγές από events με foodbloggers και chefs που ετοιμάζουμε. Στο τέλος της ημέρας η επιτυχία μας είναι οι επισκέπτες να φεύγουν από το Food Call Market έχοντας διασκεδάσει με τους φίλους τους σε μία έξοδο που τα έχει όλα... φαγητό, γλυκό, ποτό και ωραία μουσική», αναφέρουν οι εμπνεύστριες της γλυκιάς δράσης τονίζοντας ότι αυτό που επιθυμούν είναι να φέρουν σε πρώτο πλάνο τον Έλληνα παραγωγό!

pic 14

«Είμαστε ενθουσιασμένες από την ανταπόκριση του κόσμου στο πρώτο Food Call Market! Η προσέλευση ξεπέρασε τα χίλια άτομα και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας βοήθησαν σε αυτό, αλλά και τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στην προσπάθειά μας να συναντηθούμε όλοι όσοι καλοτρώμε και καλοπίνουμε. Τα μηνύματα που λάβαμε από όσους μας επισκέφθηκαν αλλά και από τους παραγώγους ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για εμάς, κάτι που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και να εξελίξουμε ακόμα περισσότερο το εγχείρημα μας», δηλώνουν στο Newsbomb.gr και μας προσκαλούν στο επόμενο Food Call Market που θα γίνει το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου στο The Loft By Collage, έναν εξαιρετικό χώρο στην Καπνικαρέας 3, στο κέντρο της Αθήνας.

Σχετικές ειδήσεις