ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νίκος Ξυδάκης: Διευκρινίσεις για το θέμα απομάκρυνσης του Σ. Χατζάκη

Νίκος Ξυδάκης: Διευκρινίσεις για το θέμα απομάκρυνσης του Σ. Χατζάκη

Ο αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης κάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα στο γραφείο του τον κ. Σωτήρη Χατζάκη για να του ζητήσει να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Εκείνος, αντέδρασε και είπε πως η θητεία του ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2016. Οπως αντιλαμβάνεστε έχει δημιουργηθεί θέμα που πήρε διαστάσεις στα ΜΜΕ.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Σωτήρη Χατζάκη ότι τιμά την προσφορά του στο θέατρο. Πρόσθεσε, όμως, ότι χρειάζονται νέα πρόσωπα για να υπηρετηθεί ένα νέο όραμα για το Εθνικό Θέατρο, την πρώτη σκηνή της χώρας.

"Ο κ. Χατζάκης αντέτεινε ότι η θητεία του προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2016. Και μάλιστα, την επομένη έσπευσε να παρασύρει τον πρόεδρο της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης, o οποίος, δίχως να ενημερωθεί, θεώρησε σε επιστολή του ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου διώκεται για πολιτικούς λόγους!" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και συνεχίζει:

"Προφανώς, ο κ. Χατζάκης, που έχει διατελέσει και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών (1993-1994), αν. καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου (2005-2006) και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ (2009-2013), έχει πραγματοποιήσει δε πλήθος σκηνοθεσιών από διευθυντικές θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς την τελευταία εικοσαετία, δυσκολεύεται να αντιληφθεί την εργασία του διαφορετικά".

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων