ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξυδάκης: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ξυδάκης: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα

Να επανεξετάσει τη στάση της καλεί τη Μεγάλη Βρετανία ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, σχολιάζοντας την αντίδραση σχετικά με την πρωτοβουλία διαμεσολάβησης της Unesco για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθειά της με κάθε δυνατό τρόπο και θα θέσει εκ νέου το ζήτημα στη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, αναμένοντας τις αντιδράσεις για τους χειρισμούς της Βρετανίας» τόνισε στη δήλωσή του, ο κ. Ξυδάκης.

Η αντίδραση του υπουργού Πολιτισμού ήρθε μετά την άρνηση της βρετανικής πλευράς να δεχθεί τη διαμεσολάβηση της UNESCO για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Διαπιστώνεται μια έλλειψη διάθεσης για συνεργασία και διάλογο από τη βρετανική πλευρά, η οποία δείχνει επίσης να αγνοεί τις σχετικές με το ζήτημα Συστάσεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής ICPRCP, ενός θεσμικού οργάνου της UNESCO. Προξενεί εντύπωση ο αρνητισμός και η έλλειψη του προσήκοντος σεβασμού προς τις καλές υπηρεσίες των διαμεσολαβητών. Εντύπωση επίσης προξενεί η απολύτως μονομερώς συνεχιζόμενη προσπάθεια υποβάθμισης ενός διακρατικού ζητήματος σε ζήτημα μεταξύ μουσείων» συμπληρώνει στη δήλωσή του ο υπουργός Πολιτισμού.

Ρoή Ειδήσεων