ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλος διαγωνισμός: Κερδίστε προσκλήσεις για την ταινία «Η Συνταγή της Πωλέτ»

Μεγάλος διαγωνισμός: Κερδίστε προσκλήσεις για την ταινία «Η Συνταγή της Πωλέτ»

Η κωμωδία «Η Συνταγή της Πωλέτ», με πρωταγωνίστρια τη Μπερναντέτ Λαφόν, «μούσα» του Κλοντ Σαμπρόλ και του Φρανσουά Τριφό, κέρδισε κοινό και κριτικούς στη Γαλλία και έρχεται επιτέλους και στις ελληνικές αίθουσες στις 21 Μαΐου 2015 από τον Φλοίσβο και την Tanweer.

Το Newsbomb.gr σας δίνει την ευκαιρία να κερδίσετε 50 διπλές προσκλήσεις για την πολυαναμενόμενη, ξεκαρδιστική ταινία την οποία και θα μπορέσετε να απολαύσετε στους κινηματογράφους Cine Φλοίσβος και Cine Μπομπονιέρα για την περίοδο 21/5-27/5.

Στην κωμωδία του Γάλλου σκηνοθέτη Jérôme Enrico, η γιαγιά Πωλέτ από τότε που έχασε τον αγαπημένο της σύζυγο βρίσκεται σε άρνηση και έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή. Εκτός από τη μοναξιά, αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Ζει σε μία φτωχογειτονιά στα προάστια του Παρισιού, δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την κόρη της, σιχαίνεται τον γαμπρό της και απεχθάνεται το ρόλο της γιαγιάς.

Όμως μια αναπάντεχη «ανακάλυψη» θα της αλλάξει για πάντα τη ζωή! Η Πωλέτ μυρίστηκε ότι στη γειτονιά της ανθεί ένα ιδιαίτερα επικερδές εμπόριο: αυτό της κάνναβης. Αποφασίζει, λοιπόν, να ανοίξει τους επιχειρηματικούς της ορίζοντες και να πάρει την τύχη στα χέρια της. Ξεκινάει μία διαφορετική «καριέρα» που, χάρη στη μυστική της «συνταγή», θα της φέρνει χρήμα και επιτυχία, αλλά θα την μπλέξει παράλληλα σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες...!

Στο φιλμ που γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Γαλλία με πάνω από 1 εκατομμύριο θεατές, πρωταγωνιστούν εκτός από Bernadette Lafont στον ρόλο της Πωλέτ, η Carmen Maura και οι Dominique Lavanant, Françoise Bertin, André Penvern, ο μικρός Ismaël Dramé και οι Jean-Baptiste Anoumon, Axelle Laffont, Paco Boublard, Mahamadou Coulibaly, Kamel Laadaili, κ.α.

paulette eswterikh

Όπως λέει ο σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος της ταινίας, Jérôme Enrico, η ιστορία της «Πωλέτ» μοιάζει με παραμύθι!

«Παραδίδοντας μαθήματα σεναρίου στο ESEC, έφτιαξα διάφορα εργαστήρια για τους φοιτητές μου. Η Πωλέτ γεννήθηκε μέσα σε αυτά. Η Bianca Olsen, μία φοιτήτριά μου, μας διηγήθηκε μια ημέρα την ιστορία μιας ηλικιωμένης κυρίας που ζούσε στις εργατικές κατοικίες και ασχολούταν με τη διακίνηση κάνναβης προκειμένου να συμπληρώσει το εισόδημά της. Έτσι γεννήθηκε η ιστορία της Πωλέτ, την οποία βρήκα τόσο ενδιαφέρουσα, όσο και αστεία. Η Bianca, η Laurie, η Cyril κι εγώ αρχίσαμε να γράφουμε το σενάριο της ταινίας, το οποίο μας πήρε σχεδόν ένα χρόνο».

Για τη διάσημη πρωταγωνίστρια, τη Γαλλίδα ηθοποιό, BernadetteLafont, η ταινία θυμίζει τις ιταλικές κωμωδίες του '50. «Με εντυπωσίασε αυτή η πλευρά του έργου που θύμιζε 'ιταλική κωμωδία', αυτή η καταπληκτική ισορροπία ανάμεσα στο χιούμορ και τον κοινωνικό χαρακτήρα της ταινίας, αλλά κυρίως η ζωντάνια της γραφής. Δεν έμοιαζε με τίποτε άλλο, δεν ήταν τίποτα συνηθισμένο. Αργότερα, όταν έμαθα ότι το σενάριο αυτό το έγραψαν νέοι άνθρωποι μέσα σε μα αίθουσα διδασκαλίας, δεν εξεπλάγην: ήταν τόσο 'νέο' όλο αυτό!», λέει η ηθοποιός.

Πολλοί θεατές διακρίνουν στο φιλμ στοιχεία από τις ταινίες του Βρετανού σκηνοθέτη Ken Loach. Ο δημιουργός της «Συνταγής της Πωλέτ», αναγνωρίζοντας τις επιρροές αυτές κάνει λόγο για μια κωμωδία κοινωνικού περιεχομένου γύρω από την εγκληματικότητα της τρίτης ηλικίας, σε μια κοινωνία που περιθωριοποιεί τους ηλικιωμένους, πετώντας τους στον κάδο των αχρήστων.

Η πρωτότυπη ιδέα και το καλογραμμένο σενάριο, ήταν και αυτά άλλωστε που κέρδισαν τον Ilan Goldman της Légende Productions και παραγωγό τεράστιων κινηματογραφικών επιτυχιών όπως τα: LES RIVIERES POURPRES, 99 FRANCS , LA MOME, LA RAFLE, CASE DEPART.

Απολαύστε μια ξεχωριστή κινηματογραφική έξοδο, κερδίζοντας διπλές προσκλήσεις για τη «Συνταγή της Πωλέτ» μέσα από το διαγωνισμό του Newsbomb.gr

Δείτε παρακάτω και το trailer της ταινίας: