ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Σκληρή» απάντηση Στρατούλη στο ΔΝΤ: Κάτω από το όριο της φτώχειας οι μισοί συνταξιούχοι

«Σκληρή» απάντηση Στρατούλη στο ΔΝΤ: Κάτω από το όριο της φτώχειας οι μισοί συνταξιούχοι

Το επιχείρημα του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις περί «λίγο μικρότερων συντάξεων στην Ελλάδα από ότι στη Γερμανία» θέλησε να αποκρούσει το υπουργείο Εργασίας, παραπέμποντας σε επιστολή που έστειλε πρόσφατα ο Δημήτρης Στρατούλης στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος Ήλιος, που αναφέρονται στην επιστολή η μέση κύρια σύνταξη στην Ελλάδα ανέρχεται σε 664,69 ευρώ, ενώ η μέση επικουρική σύνταξη φτάνει έως και τα 168,40 ευρώ.

Επιπλέον, το 44,8% των Ελλήνων συνταξιούχων λαμβάνει συντάξεις κάτω από τα όρια της φτώχειας κάτι που δύσκολα συμβαίνει στη Γερμανία.

«Γι' αυτό το λόγο η κυβέρνηση δεν συζητά με τους θεσμούς νέες μειώσεις σε κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Γιατί πολύ απλά, δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες περικοπές αφού με τα μνημόνια οι συντάξεις μειώθηκαν έως και 48%», εξηγεί ο Δημήτρης Στρατούλης.

Επιπροσθέτως, από το σύνολο των 2.637.090 συνταξιούχων όλων των κατηγοριών (γήρατος, θανάτου, αναπηρίας), περίπου 1.511.000 (περίπου το 60%) λαμβάνουν αφαιρουμένων των κρατήσεων αποδοχές από συντάξεις μέχρι 700 ευρώ τον μήνα. Μάλιστα, ειδικά η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων αναπηρίας λαμβάνει αποδοχές από 250 έως 540 ευρώ. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει περίπτωση να γίνεται στη Γερμανία ό,τι κι αν υποστηρίζει ο κύριος Ράις...

Σχετικές ειδήσεις