ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δώδεκα άγνωστες πτυχές της ζωής του θρυλικού Κρίστοφερ Λι (photos&video)

Δώδεκα άγνωστες πτυχές της ζωής του θρυλικού Κρίστοφερ Λι (photos&video)

Οι καλλιτέχνες που καταφέρνουν να κερδίσουν την παγκόσμια αναγνώριση πριν φύγουν από τη ζωή δεν είναι πολλοί. Τουλάχιστον στον βαθμό που αναγνωρίστηκε ο Κρίστοφερ Λι για την υποκριτική του ικανότητα και την αφοσίωση με την οποία «υπηρετούσε» τους ρόλους του. Όπως συμβαίνει με σχεδόν όλες τις καλλιτεχνικές «διάνοιες», ο διασημότερος «κόμης Δράκουλας» είχε ιδιοτροπίες, πάθη και πτυχές της ζωής του που το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει.

ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ HEAVY METAL, ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ Ο ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ «ΚΟΜΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ»

1. Είχε ιδιαίτερη αγάπη στο Heavy Metal και μάλιστα κυκλοφόρησε σειρά από μουσικά άλμπουμ, ένα εκ των οποίων είναι και το 'Christopher Lee: A Heavy Metal Christmas’

2. Ήταν ανιψιός του Βρετανού συγγραφέα και εμπνευστή του Τζέιμς Μποντ, Ίαν Φλέμινγκ. Πρωταγωνίστησε μάλιστα στην ταινία «Ο άνθρωπος με το Χρυσό Πιστόλι» υποδυόμενος τον Σκαραμάνγκα, έναν εκπαιδευμένο από την KGB εκτελεστή.

cl2

3. Με το ξέσπασμα του Ρωσοφινλανδικού πολέμου, το 1939, θέλησε να ενταχθεί εθελοντικά στις φινλανδικές ένοπλες δυνάμεις. Επέστρεψε ωστόσο στο Λονδίνο και πολέμησε τους Ναζί ως μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας της οποίας υπήρξε διακεκριμένος υπολοχαγός πτήσης.

4. Σε συνέντευξή του στην Telegraph, το 2011, αποκάλυψε ότι υπήρξε πράκτορας υπό τις υπηρεσίες των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων. «Δεν επιτρέπεται να πω περισσότερα. Ας πούμε απλά ότι ήμουν μέλος των ειδικών δυνάμεων. Κι ας το ερμηνεύσει όπως θέλει αυτό ο κόσμος».

5. Είχε τρομερές διασυνδέσεις στο Χόλιγουντ και χάρη και στο αστείρευτο ταλέντο του, εμφανίστηκε σε περισσότερα από 250 φιλμ.

cl4

6. Είναι κάτοχος τριών ρεκόρ Γκίνες και συγκεκριμένα αυτό του ηθοποιού με τις περισσότερες διασυνδέσεις, του ηθοποιού που εμφανίστηκε με σπαθί στις περισσότερες ταινίες και του υψηλότερου ηθοποιού που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε φιλμ.

7. Ήταν απόγονος του Καρλομάγνου, βασιλιά των Φράγκων και πρώτου αυτοκράτορα στη Δυτική Ευρώπη μετά την κατάλυση της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

cl5 carlo

8. Μιλούσε έξι γλώσσες και σχεδόν άπταιστα ιταλικά, γαλλικά, ισπανικά και γερμανικά.

9. Υπήρξε λάτρης των δημοσίων εκτελέσεων και σύμφωνα με κοντινούς του ανθρώπους, γνώριζε τα ονόματα όλων των Βρετανών δήμιων που έζησαν από τον 15ο αιώνα και έπειτα.

10. Το 1939, σε ηλικία 17 ετών, παρακολούθησε διά ζώσης την τελευταία εκτέλεση με γκιλοτίνα στη Γαλλία με θύμα τον Ευγένιο Βάιντμαν.

clguil

11. Λέγεται ότι τον συνέδεε στενή φιλία με τον τελευταίο Βρετανό δήμιο Άλμπερτ Πιερπόιντ, στην παμπ του οποίου πήγαινε πολύ συχνά για να απολαύσει τις μπύρες του.

cl pierp

12. Όταν ήταν παιδί, η μητέρα του τον σύστησε στον πρίγκιπα Φέλιξ Γιουσούποφ και τον δούκα Ντμίτρι Πάβλοβιτς, επικεφαλής της ομάδας Ρώσων ευγενών που δολοφόνησαν τον Ρασπούτιν. Αρκετά χρόνια αργότερα, υποδύθηκε το θύμα τους.

Πηγή: independent.co.uk