ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κέρκυρα: Ταξίδι στη δεκατία του '60 με ένα λεωφορείο της εποχής!

Κέρκυρα: Ταξίδι στη δεκατία του '60 με ένα λεωφορείο της εποχής!

Διήμερη πολιτιστική εκδήλωση (29-30/8) διοργανώνεται στην Κέρκυρα από τον συγγραφέα κ. Κώστα Κουλούρη σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Κέρκυρας, την Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής και τους Χ. & Β. Λαζαρόπουλο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα αναβιώσουν λαϊκές γιορτές και έθιμα που γίνονταν λίγο πριν από τον τρύγο στην εκπνοή του καλοκαιριού κατά τη δεκατία του '60.

Για τις ανάγκες της εκδήλωσης επιστρατεύθηκαν ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕ, ράφτηκαν ενδυμασίες εκείνης της εποχής και επιστρατεύτηκε Παλιό Ελληνικό Λεωφορείο, κατασκευής 1962, για να μας ταξιδέψει στη νοσταλγία της παλιάς Κέρκυρας, στις Μπενίτσες, στα Μωραΐτικα και στη Λευκίμμη του χθες.

Το πρόγραμμα

Ανήμερα του Άη Γιάννη, το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, δίνουμε ραντεβού στην κεντρική πλατεία κατά το σούρουπο. Δεν θα βάλουμε φωτιές στις γειτονιές, όπως λέει το τραγούδι.

Θα αναβιώσουμε τη δεκαετία του ’60 με ενδύματα, βαλίτσες και άλλες αποσκευές εκείνης της εποχές, αλλά και ηθοποιούς που θα έρθουν με ένα Παλιό Ελληνικό Λεωφορείο του 1962 που έρχεται από την Αθήνα ειδικά για την εκδήλωση αυτή.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2015, οι εκδηλώσεις για την Κέρκυρα θα κορυφωθούν ένα ταξίδι στο χρόνο.

Το Παλιό Ελληνικό Λεωφορείο θα κάνει μια ιδιαίτερη βόλτα μέσα στην Κέρκυρα με σκετς, γέλια και τραγούδια που θα μας θυμίζουν τη δεκαετία του 1960. Στη συνέχεια θα περάσει από τις Μπενίτσες και τα Μωραΐτικα μέχρι να φθάσει στον τελικό προορισμό του, στη Λευκίμμη.

Μετά την άφιξη στη Λευκίμμη θα πάμε εξήντα χρόνια πίσω με αναπαραστάσεις της καθημερινότητας εκείνης της εποχής, όταν τα παιδιά της φτωχής Κέρκυρας ονειρεύονταν ένα καλύτερο μέλλον, πάλευαν πραγματικά για τον επιούσιο, αγαπούσαν – ερωτεύονταν – πονούσαν με χαμόγελο στα χείλη.

Σε αυτό το ταξίδι η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους. Θα κινηθούμε πέρα από τα συνηθισμένα και τα καταναλωτικά για να γνωρίσουμε μια πραγματικότητα που θα θέλαμε να ξανακάνουμε τρόπο ζωής.

Την πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζουν οι αδελφοί Χ. & Β. Λαζαρόπουλος με τα Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία της συλλογής τους, η Ε.Ο.Ο.Ε. και το ιστολόγιο busoldtimers.blogspot.com.