ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

28η Οκτωβρίου: Δωρεάν είσοδος σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης

28η Οκτωβρίου: Δωρεάν είσοδος σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ελεύθερη είσοδος για όλους σήμερα, 28η Οκτωβρίου, στο Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 08:00 το πρωί έως τις 08:00 το βράδυ.

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά, όπου μέσα από ειδικές δράσεις, θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, αλλά και να ενημερωθούν για το ζωικό και φυτικό βασίλειο.

Ομάδα αρχαιολόγων και μουσειοπαιδαγωγών θα αναλάβουν να εξιστορήσουν στους μικρούς επισκέπτες συναρπαστικές ιστορίες, θα απαντούν στις ερωτήσεις και απορίες τους και στη συνέχεια θα ζητήσουν από τα παιδιά να ζωγραφίσουν, επιστρατεύοντας τη φαντασία και τις ιδέες τους, εικόνες από το ζωικό και το φυτικό βασίλειο, σε πολύχρωμες κάρτες.

Η συνέχεια προδιαγράφεται περιπετειώδης, καθώς οι μικροί επισκέπτες με την καθοδήγηση των μουσειοπαιδαγωγών θα αναζητήσουν να βρουν πλάσματα και ιστορίες που να θυμίζουν τις ζωγραφιές τους, στα εκθέματα του Μουσείου! Αρχαιολόγοι και μουσειοπαιδαγωγοί θα περιμένουν τα παιδιά με τους συνοδούς τους το διάστημα 12.00 – 18.00, στον δεύτερο όροφο, για την εκκίνηση της δράσης.

Σχετικές ειδήσεις