ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Περιοδεία στις ΗΠΑ κάνουν ο Σαράντης και ο Βασίλης Σαλέας

Περιοδεία στις ΗΠΑ κάνουν ο Σαράντης και ο Βασίλης Σαλέας

Περιοδεία στην Αμερική πραγματοποιούν φέτος για δυο μήνες, το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο ο Σαράντης και ο Βασίλης Σαλέας.

Εκεί που χτυπά η καρδιά και η ψυχή της ομογένειας βρίσκονται μέχρι τέλος Δεκεμβρίου οι δυο καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ξεκινώντας αυτό το μουσικό ταξίδι από το Σικάγο, συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους με παλιές αινέες επιτυχίες τους στη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη, τη Φλόριντα, το Οχάϊο και την Ατλάντα, μαζί με την Κατερίνα Τοπάζη και την ορχήστρα τους.

Δεν είναι για πρώτη φορά που ο γνωστός λαϊκός ερμηνευτής Σαράντης Σαλέας μαζι με τον αδελφό του, διεθνούς φήμης δεξιοτέχνη του κλαρίνου Βασίλη Σαλέα επισκέπτονται την Ομογένεια της Αμερικής.

Στις 4/12 και 5/12 δίνουν δυο συναυλίες στη Νέα Υόρκη, στις19/12 στο Πολιτιστικό Κέντρο της St George Orthodox Church στη Φλόριντα, τα Χριστούγενναστη Βοστώνη και την Πρωτοχρονιά στην Ατλάντα.

Σύμφωνα με τους Σαράντη και Βασίλη Σαλέα, “η επαφή μας με τον Ελληνισμό της Αμερικής πάντα μας συγκινεί και μας δίνει μεγάλη δύναμη. Πάντα είναι πρόκληση για μας να ξαναδούμε από κοντά τους συμπατριώτες μας που διαπρέπουν στην Γη της Επαγγελίας, διατηρώνταςταυτόχρονα την Ελληνικότητα τους. Το γνήσιο ελληνικό λαϊκό τραγούδι και όχι μόνο, πάντα προσφέρει στους Ομογενείς μας χαρά, αλλά και νοσταλγία για την Πατρίδα, ενώ σε μας αυτή η σύζευξη με μια άλλη Ελλάδα εκτός συνόρων, μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε ναπροσφέρουμε χαρά και αγάπη στους συμπατριώτες μας που βρήκαν μια δεύτερη Πατρίδα τόσο μακριά εκτός συνόρων, όπου διαπρέπουν ο καθένας στο δικό του μετερίζι. Είναι τιμή και χαράγια μας να επικοινωνήσουμε μαζί τους μέσα από το γνήσιο αυθεντικό ελληνικό λαϊκό τραγούδι.”

Τέλος Ιανουαρίου θα κάνουν περιοδεία στοΛονδίνο και άλλες Βρετανικές πόλεις.