ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει την ιστορική βιβλιοθήκη Λασκαρίδη

Ο Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει την ιστορική βιβλιοθήκη Λασκαρίδη

Διακόσιοι χιλιάδες τόμοι σημαντικών προσωπικοτήτων των γραμμάτων και τεχνών. Αυτός ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός βιβλίων, κοσμεί σήμερα, την Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, η οποία θα εγκαινιαστεί , την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015, ώρα 19.00 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Πρόκειται για ένα θησαυρό γνώσης και πολιτισμού. Γιατί η Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, συλλέγει πολλά χρόνια τώρα, επιμέρους συλλογές βιβλίων σημαντικών προσωπικοτήτων των γραμμάτων και τεχνών. Οι συλλογές αυτές διατηρούν την ενότητά τους, σύμφωνα με τον συλλεκτικό προσανατολισμό του κάθε κτήτορα και το σκεπτικό ότι αυτό ενδιαφέρει τον επισκέπτη και μελετητή.

Στα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, στο υπέροχο κτίριο της Ακτής Μουτσοπούλου στον Πειραιά, θα μιλήσουν οι: Πάνος Λασκαρίδης, Πρόεδρος του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη», Αθανάσιος Φωκάς, Ακαδημαϊκός, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, Κωνσταντίνος Στάικος, Αρχιτέκτονας, Ιστορικός Βιβλίου.

Η βιβλιοθήκη βρίσκεται στον Πειραιά (2ας Μεραρχίας και Ακτής Μουτσοπούλου)

Σχετικές ειδήσεις