ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κλείνει σήμερα (29/11) η αυλαία της περιοδείας του Νταλάρα στην Αμερική

Κλείνει σήμερα (29/11) η αυλαία της περιοδείας του Νταλάρα στην Αμερική

Με την σημερινή του συναυλία στο Atlantic City κλείνει την περιοδεία του στις ΗΠΑ ο Γιώργος Νταλάρας. Μαζί του η Γλυκερία και η Ελένη Βιτάλη.

Η περιοδεία ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη και το United Palace Theatre του Μανχάταν.

Μέρος των εσόδων της συναυλίας στη Νέα Υόρκη θα διατεθεί υπέρ του Ιδρύματος για τα καρκινοπαθή ελληνόπουλα Greek Children’s Fund, γεγονός που ικανοποίησε τον πρόεδρο Γιώργο Κίτσιο.

«Ελπίζω ο κόσμος να γεμίσει το θέατρο και να έχουμε μία ανεπανάληπτη συναυλία όπως αυτή που είχαμε πριν από 20 χρόνια στο Madison Square Garden», είπε ο κ. Κίτσιος.

Η Greek News είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους καλλιτέχνες. Καθώς λίγη μόλις ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας είχε λάβει χώρα το μακελειό στο Παρίσι, μιλώντας στο Δημήτρη Πανάγο, ο Γιώργος Νταλάρας είπε πως «είμαστε όλοι Γάλλοι απέναντι στη Βία και στο αίμα».

«Το ανθρώπινο μακελειό στο Παρίσι, οι εκατοντάδες νεκροί, είναι ένα χτύπημα σ’ όλον τον κόσμο. Εκφράζουμε όλοι τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στο Γαλλικό λαό, που ζει μια απίστευτη τραγωδία. Γιατί αυτό είναι ένα χτύπημα σ’ όλη την ανθρωπότητα, ένα χτύπημα στη δημοκρατία και στην ελευθερία. Δεν είναι μόνο οι Γάλλοι που θρηνούν τους νεκρούς τους, αλλά όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι στον κόσμο, που αισθανόμαστε σοκ μπροστά σ’ αυτή την κόλαση. Είμαστε όλοι Γάλλοι απέναντι στη βία και στο αίμα. Βρισκόμαστε όλοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως ακριβώς σε πόλεμο».

Ο μεγάλος Ελληνας καλλιτέχνης ευχαρίστησε το κοινό της Αμερικής για την ζεστή υποδοχή, ακόμη μία φορά μετά την συγκινητική παρουσία του κόσμου στο περσινό αφιέρωμα για το ρεμπέτικο.

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή, συγκίνηση και χαρά που μοιράζομαι τη σκηνή σ’ αυτή την περιοδεία με δύο σπουδαίες λαϊκές φωνές που έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό τραγούδι. Η Ελένη κι η Γλυκερία, έχουν βαθιά γνώση του δημοτικού και λαϊκού τραγουδιού, με μοναδικό ταλέντο, φλόγα και μεράκι».

Πρόσθεσε ότι και οι τρεις μαζί, με τη συνοδεία των σπουδαίων μουσικών του συγκροτήματος θα τραγουδήσουν μαζί με το κοινό τραγούδια που έχουν γράψει την ιστορία και έχουν σηματοδοτήσει το ελληνικό τραγούδι.

«Ελπίζω κι αυτή τη φορά οι ακροατές να ζήσουν μέσα από αυτό το πρόγραμμα μια βραδιά ψυχαγωγίας και χαρά και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί μα τη φωνή την ψυχή μας».

Η Ελένη Βιτάλη, την οποία συναντήσαμε μαζί με τη Γλυκερία στο εστιατόριο «Μώλος» της Νέας Ιερσέης, δήλωσε χαρούμενη για την συμμετοχή της στην περιοδεία.

«Ξεκινήσαμε από τη Νέα Υόρκη, στην οποία έχω να έλθω πάρα πολλά χρόνια, γύρω στα 15 και γι’ αυτό είμαι πολύ συγκινημένη, αλλά και χαρούμενη. Θα δω τους συμπατριώτες μου, θα τραγουδήσουμε παρέα και θα περάσουμε πάρα πολύ όμορφα».

Η κοινή παρουσία τριών τόσο σημαντικών Ελλήνων τραγουδιστών σε μία περιοδεία που θα αγκαλιάσει πολλά μεγάλα ομογενειακά κέντρα στις ΗΠΑ και τον Καναδά, είναι κάτι πολύ ξεχωριστό.

«Γι’ αυτό το κάναμε κι εμείς. Για τους δούμε και να μας δούνε και να ακούσουν», πρόσθεσε.

Χαρούμενη που βρέθηκε στην Ομογένεια για μια ακόμη φορά δήλωσε στη Greek News η Γλυκερία.

«Εύχομαι η συναυλία να είναι μια καταπληκτική παράσταση για όλο τον Ελληνισμό. Εχουμε προετοιμάσει για τον κόσμο μια πολύ ωραία συναυλία και σας περιμένουμε με χαρά και λαχτάρα. Θα τα πούμε με τραγούδια».

Η μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια απέφυγε να μιλήσει για την κρίση στην Ελλάδα, λέγοντας ότι δεν είναι της στιγμής να μιλήσουμε για την ιστορία αυτή.

«Εδώ ήλθαμε για χαρμόσυνα πράγματα και τα χαρούμενα πράγματα είναι μόνο μία λέξη: Τραγούδι. Εμείς είμαστε πρεσβευτές του καλού ελληνικού τραγουδιού και αυτό προσδοκούμε. Την αγάπη μας για το τραγούδι να τη μεταδώσουμε στον Ελληνισμό».

πηγη greeknewsoline.com