ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη

Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη

Μαύρη κωμωδία της Χριστίνας Σαμπανίκου.

Ο Μανώλης Καρέλης δεν θα παρεξηγηθεί αν δεν πας να τον δεις, ξέρει πόσο δύσκολο είναι να βγεις από το σπίτι σου. Πρέπει να έχεις λεφτά, να κάνεις μπάνιο, να ντυθείς, να μην σου κουμπώνει το τζιν από τα κιλά που έχεις πάρει, να βρεις παρέα για να έρθεις - και με την παρέα τι θα λες; πάλι τα ίδια και τα ίδια-, να στριμωχτείς στο μετρό ή να ψάχνεις θέση για πάρκινγκ και αν τυχόν περάσεις καλά; Θα ξεσηκωθείς και μετά θα νοιώσεις χειρότερα γιατί πάλι σπίτι σου θα γυρίσεις ενώ μπορείς να τα αποφύγεις όλα αυτά βουλιάζοντας στον καναπέ σου και βλέποντας τηλεόραση.

Ο Μανώλης θα σε καταλάβει, ούτε εκείνος βγαίνει συχνά τελευταία, βρίσκεται σε μια κάπως δύσκολη φάση της ζωής του. Ψάχνει να βρει τι του φταίει, τι του λείπει και τι πήγε στραβά. Ψάχνει από κάπου να πιαστεί, ακόμα και από το μπράτσο της πολυθρόνας. Έχει χάσει πολλά τελευταία, την αισιοδοξία του, την αθλητική του κορμοστασιά, τον έρωτα του, την καριέρα του, χάθηκε και η παντόφλα του και είναι σαν να έχασε τον κόσμο όλο.

Αλλά μην ανησυχείς για αυτόν, έχει «παρέα» και όσο και αν βαριέται, είναι αδύνατον να την αγνοήσει. Μια «παρέα» που έχει άλλη άποψη για το τι πρέπει να κάνει με την ζωή του και θα κάνει ότι μπορεί για να τον πείσει. Θα τα καταφέρει; Καλύτερα όχι.

* Η Βίκυ Αδάμου και η Χριστίνα Σαμπανίκου μετά το areyouserious.gr (διαδικτυακό φωτορομάντζο) και την θεατρική παράσταση Timeline Project που παίχτηκε με επιτυχία για δυο χρονιές στο Kinitiras Studio, συναντιούνται και πάλι στην αναζήτηση της Χαμένης Παντόφλας που συμβολίζει πολύ περισσότερα από αυτό που πραγματικά είναι. Μετατρέπουν την προσωπική κρίση ενός άνεργου εργένη σαραντάρη σε μια μαύρη ανατρεπτική κωμωδία, σε έναν σουρεαλιστικό διάλογο με απρόβλεπτη κατάληξη.

* Η παράσταση Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Victoria τον Μάιο του 2015 με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στον ομώνυμο ρόλο.

*Το έργο έχει κυκλοφορήσει απο την ΚΑΠΑ εκδοτική.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Bίκυ Αδάμου
Ηχητική Δραματουργία: Γιώργος Συμεωνίδης
Φωτισμοί - Φωτογραφίες: Παύλος Μαυρίδης
Σκηνικά – κοστούμια: Lazy Boy*
Γραφιστική επιμέλεια: γιώργος δομιανός
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δώρα Κεχαγιά
Τeaser: Κωνσταντίνος Οικονόμου

Παίζουν οι: Στέφανος Κοσμίδης και Χριστίνα Σαμπανίκου
Αντρική Φωνή: Σπύρος Περδίου

Παραστάσεις : Παρασκευή 21:15
Τιμές εισιτηρίων: 10, 8 προπώληση, 8 φοιτητικό, 5 ανέργων.
Διάρκεια: 60'
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ VAULT
Μελενίκου 26, Βοτανικός
Τηλ. 21 3035 6472