ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα τραγούδια του πατέρα μου: Συναυλία αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση

Τα τραγούδια του πατέρα μου: Συναυλία αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση

Mε αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατό του Γρηγόρη Μπιθικώτση ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνει συναυλία την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 8μ.μ. στο Γήπεδο Μετς, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Η Αθήνα γιορτάζει».

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης σφράγισε με τη φωνή του, αλλά και με τις προσωπικές του συνθέσεις το ελληνικό τραγούδι και γαλούχησε τουλάχιστον τρεις γενιές Έλλήνων.

Στη συναυλία οι ακροατές θα ακούσουν τραγούδια- σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας- κορυφαίων συνθετών, που θα αντηχούν στα αυτιά μας όσο υπάρχει Έλλάδα.

Από τον Τσιτσάνη, το Βαμβακάρη, τον Χιώτη, τον Ζαμπέτα και τον Ακη Πάνου, αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες που ο ίδιος συνέθεσε, έως το Σταύρο Ξαρχάκο, το Μάνο Χατζιδάκι και το Μίκη Θεοδωράκη. Συμμετέχουν: Στέλιος Διονυσίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σοφία Βόσσου, Σοφία Εμφιετζή και Νάντια Καραγιάννη.

Συντελεστές Πιάνο: ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΓΙΑΤΗΣ

Μπουζούκι: ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μπουζούκι: ΤΑΣΤΕΜΙΡΟΓΛΟΥ ΚΏΣΤΑΣ

Κιθάρα: ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ντραμς: ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μπάσο: ΤΕΟ ΛΑΖΑΡΟΥ

Γυναικείες φωνές: ΧΡΥΣΑ ΜΠΕΛΟΥΣΗ – ΒΑΛΙΑ ΤΣΙΡΓΙΏΤΗ

Έκτακτη Συμμετοχή: ΜΑΝΏΛΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΗΣ (μπουζούκι)

Ηχοληψία: ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

Καλλιτεχνική επιμέλεια: ΠΑΓΙΑΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Παρουσίαση: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΟΥΑΝΟΠΟΥΛΟΣ /ΗΘΟΠΟΙΟΣ –ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ- ΡΑΔΙΟΦΏΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΏΓΟΣ ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις