ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην Επίδαυρο οι "Σκηνοβάτες" παρά τα προβλήματα

Στην Επίδαυρο οι "Σκηνοβάτες" παρά τα προβλήματα
Θα ανέβουν εντέλει στην Επίδαυρο στις 15 και 16 Ιουλίου οι Σκηνοβάτες του Εθνικού...

Θα ανέβουν εντέλει στην Επίδαυρο στις 15 και 16 Ιουλίου οι Σκηνοβάτες του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή.

Τα αιτήματα των εργαζομένων, που απειλούσαν να ακυρώσουν τις παραστάσεις, ικανοποιήθηκαν, τουλάχιστον εν μέρει, με τις πρωτοβουλίες του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού, Γιάννη Χουβαρδά, σε συνεργασία και με τον ομόλογό του στο ΚΘΒΕ, Σωτήρη Χατζάκη.

Έπειτα από συνεννόηση με τα υπουργεία Πολιτισμού και Οικονομικών, το ποσό για τα εκτός έδρας αναπροσαρμόζεται στα 112 ευρώ ανά εργαζόμενο. Το καθεστώς που ίσχυε ως τώρα για το Εθνικό ήταν 130 και για το ΚΘΒΕ 110 ευρώ, με τη μείωση όμως κατέβαινε στα 71 ευρώ. Επιπλέον, το ποσό αυτό δεν θα συμπεριληφθεί στον μισθό τους, αλλά θα θεωρηθεί αποζημίωση, οπότε και δε θα φορολογηθεί.

Τον πολυπληθή θίασο απαρτίζουν οι: Νένα Μεντή, Σοφία Φιλιππίδου, Νίκος Κουρής, Τάνια Τρύπη, Ελένη Κοκκίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Λαέρτης Μαλκότσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Θανάσης Αλευράς, Σωκράτης Πατσίκας, Άλκηστις Πουλοπούλου, Φοίβος Ριμένας, Μαργαρίτα Λουμάκη, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Δεπάστας, Δημήτρης Τσέλιος, Δήμητρα Σιγάλα, Χρήστος Σπανός, Τζένη Διαγούπη, Ελένη Βεργέτη, Κλειώ - Δανάη Οθωναίου, Μίνως Θεοχάρης, Νάντια Κοντογεώργη, Ηρώ Μπέζου, Σπύρος Ανδρεόπουλος, Άγγελος Τριανταφύλλου, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Αντώνης Πασβάντης, Δημήτρης Καπετανάκης, Νεφέλη Κουρή.

Τα σκηνικά είναι του Μανόλη Παντελιδάκη, τα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη, η μουσική του Θοδωρή Οικονόμου, οι στίχοι των τραγουδιών της Αφροδίτης Μάνου, η χορογραφία του Φωκά Ευαγγελινού, οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου, με τη δραματουργική συνεργασία της Ειρήνης Μουντράκη και τη μουσική διδασκαλία της Μελίνας Παιονίδου. Βοηθός σκηνοθέτη ο Γιώργος Λύρας.