ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Θλιβερή εξέλιξη η ματαίωση της παράστασης «Ισορροπία του Nash» στο Εθνικό Θέατρο

ΣΥΡΙΖΑ: Θλιβερή εξέλιξη η ματαίωση της παράστασης «Ισορροπία του Nash» στο Εθνικό Θέατρο

Με μία λιτή ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει θλιβερή την εξέλιξη την ματαίωση της πολύκροτης παράστασης του Εθνικού Θεάτρου, μέρος της οποίας βασιζόταν σε κείμενα από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Η ματαίωση των τελευταίων παραστάσεων του έργου "Ισορροπία του Νash" στο Εθνικό Θέατρο, εξαιτίας απειλών που δέχτηκαν οι συντελεστές του, είναι μια θλιβερή εξέλιξη». Ξεκαθαρίζει με την ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ πως: «Η συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στις οικογένειες των θυμάτων της 17Ν είναι αυτονόητη, όπως και η υπεράσπιση της ελευθερίας της καλλιτεχνικής έκφρασης και της τέχνης».

Και ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, όμως, χαρακτηρίζει τη ματαίωση της παράστασης από το Εθνικό Θέατρο: «Θλιβερό και ανησυχητικό για την πολιτιστική ζωή της χώρας».

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Πολιτισμού επισημαίνει πως: «Στο κλίμα που δημιουργήθηκε, βρέθηκε αντιμέτωπο με τέτοιου είδους απειλές, ώστε εντέλει υποχρεώθηκε να κατεβάσει το επίμαχο έργο πριν από την προγραμματισμένη λήξη των παραστάσεων».

Για τον Αριστείδη Μπαλτά: «Η κοινωνική ευαισθησία σχετικά με το ζήτημα της βίαιης και δολοφονικής δράσης ένοπλων ομάδων είναι δικαίως μεγάλη. Συμμεριζόμαστε αυτή την ευαισθησία και συμπαραστεκόμαστε πλήρως στους οικείους των θυμάτων».

Διαβάστε ΕΔΩ για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η «Ισορροπία του Nash» πριν καν προβληθεί.

Σχετικές ειδήσεις