ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μυθιστόρημα και μυστήριο γύρω από το θάνατο ποδοσφαιριστή σε αγώνα του Ολυμπιακού

Μυθιστόρημα και μυστήριο γύρω από το θάνατο ποδοσφαιριστή σε αγώνα του Ολυμπιακού

Κατά την διάρκεια αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ στο γήπεδο Καραϊσκάκης ποδοσφαιριστής αγγλικής ομάδας καταρρέει στο γήπεδο, αυτή είναι η υπόθεση του βιβλίου «Το χέρι του Θεού» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κέδρος».

Ο 50χρονος συγγραφέας από την Σκωτία, Φίλιπ Κερ στο τελευταίο του αστυνομικό μυθιστόρημα, κάνει αναφορά σε μία φανταστική αγγλική ομάδα ονόματι Λόντον Σίτι αλλά και τον Ολυμπιακό!

Μάλιστα η πλοκή του βιβλίου εκτυλίσσεται κυρίως επί ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου κατά την διάρκεια αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Λόντον Σίτι, ιδιοκτησίας Ρώσου μεγιστάνα, και του Ολυμπιακού, ποδοσφαιριστής της αγγλικής ομάδας καταρρέει στον αγωνιστικό χώρο! Πρόκειται για θάνατο από φυσική αιτία ή για κάτι άλλο;

Ο προπονητής της αγγλικής ομάδας, Σκοτ Μόνσον είναι εκείνος ο οποίος στη συνέχεια εκτελεί χρέη ντετέκτιβ. Ο Μόνσον είχε αντικαταστήσει τον δολοφονημένο Ζοάο Ζάρκο στον πάγκο της ομάδας! Η ιστορία βρίθει από εκπλήξεις αλλά και... απώλειες προσώπων.