ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ηράκλειο: Άνοιξε τις πύλες της η Εκθεση Βιβλίου στην πλατεία Ελευθερίας

Ηράκλειο: Άνοιξε τις πύλες της η Εκθεση Βιβλίου στην πλατεία Ελευθερίας

'Ανοιξε απόψε τις πύλες της η Εκθεση Βιβλίου, που διοργανώνει ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών Ν. Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Αυγούστου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι τις 23:00 το βράδυ.

Σύμφωνα με τους οργανωτές της έκθεσης «Οι φίλοι του βιβλίου θα μας βρουν και φέτος στο γνωστό πόστο μας για να τα πούμε, να ξεφυλλίσουν τα βιβλία, να τους ενημερώσουμε για τις νέες εκδόσεις.

Παρά τις τεράστιες δυσκολίες που δημιουργεί η κρίση και η δυσπραγία σε οικογένειες και επιχειρήσεις, εμείς δίνουμε τη μάχη μας για την υπεράσπιση της φιλαναγνωσίας και την διάδοση της γνώσης».

Επίσης στο πλαίσιο της έκθεσης έχει προγραμματιστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιούνται στον ίδιο χώρο.

Έτσι την Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 19.30 το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ παρουσιάζει τη δραματοποίηση του βιβλίου «Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας» του Χόρχε Μπουκάι. Με δυο ηθοποιούς, τέσσερις κούκλες και μια κιθάρα. Παίζουν ο Αντώνης Διαμαντής και η Ειρήνη Κουτσάκη.

Επίσης την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 19.30 το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ παρουσιάζει τη δραματοποίηση του βιβλίου «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετά» του Λουίς Σεπούλβεδα. Στην αφήγηση του παραμυθιού η Ειρήνη Κουτσάκη. Μουσική παίζει ο Αντώνης Διαμαντής.

Την Κυριακή 24 Ιουλίου και ώρα 18.30 θα γινουν αγώνες επίδειξης σκακιού από τον Σκακιστικό Σύλλογο ΟΦΗ με την καθοδήγηση του προπονητή Γιώργου Πρεδεστάκη.

Ακόμη ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Δομήνικος Θεοτοκόπουλος και την εθελοντική ομάδα Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια της έκθεσης την κοινή τους δράση

«Σχολικά καλάθια αλληλεγγύης - Κανένα παιδί χωρίς σχολικά είδη».
Επίσης καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας για να ενισχυθεί το έργο της εθελοντικής ομάδας Give.
Τέλος η ομάδα «Διαβάζω για τους άλλους» θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης και θα ενημερώνει για τη δράση της.