ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μυτιλήνη: Στο νησί η Μ. Ντενίση για τα γυρίσματα ταινίας

Μυτιλήνη: Στο νησί η Μ. Ντενίση για τα γυρίσματα ταινίας

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται από χθες η ηθοποιός Μιμή Ντενίση προετοιμάζοντας τα γυρίσματα στο νησί της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη».

Η ταινία θα αποτελεί κινηματογραφική απόδοσης της θεατρικής παράστασης Σμύρνη μου αγαπημένη» (παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού) που παρήξε η γνωστή ηθοποιός.

Η κ. Ντενίση συνοδευόμενη από τον σκηνοθέτη Γιώργο Αρβανίτη (πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό ο οποίος υποσχέθηκε στην ηθοποιό κάθε βοήθεια για τα γυρίσματα της ταινίας.

Όπως δήλωσε η κ. Ντενίση «η ταινία στοχεύει στο να κάνει κάτι καλό για το νησί, είναι διεθνής παραγωγή. Αφορά την εποχή της Σμύρνης, τη μικρασιατική καταστροφή και τον ερχομό στη Μυτιλήνη. Ξεκινάει από το σήμερα της Μυτιλήνης, με την παρεμφερή άφιξη προσφύγων, όπως είχατε πέρυσι. Το θέμα έχει πολλές αντιστοιχίες και η Μυτιλήνη είναι το ιδανικό μέρος για να γυριστεί. Με Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Ολυμπία Δουκάκη, βραβευμένη με Όσκαρ, Ελληνίδα στην καταγωγή, με τις ρίζες της στη Λέσβο, το κάστινγκ της ταινίας "Σμύρνη μου αγαπημένη" φαντάζει εντυπωσιακό και η διεθνής προβολή δεδομένη».