ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι λύρες της Ελλάδας από την Ευξείνου Λέσχη Χαρίεσσας

Οι λύρες της Ελλάδας από την Ευξείνου Λέσχη Χαρίεσσας

Μια εξαιρετική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες φίλοι της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας, που παραβρέθηκαν, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στην 2η γιορτή γης, που διοργανώθηκε στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου (σ.σ η εκδήλωση ήταν να πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της τοπικής κοινότητας, αλλά μεταφέρθηκε λόγω καιρού).

Με γενικό τίτλο "Λύρες της Ελλάδας" το διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης, οι χορευτές και οι δεκάδες εθελοντές της, παρουσίασαν έναν μοναδικό συνδυασμό χορών, ήχων, γεύσεων και χρωμάτων από την παράδοση του Πόντου, της Θράκης και της Κρήτης, με την συμμετοχή των χορευτικών της τοπικής Λέσχης, της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, της "Αράπιτσας" που παρουσίασε

χορούς της Θράκης και του Συλλόγου Κρητικών Ημαθίας, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις! Σε τρία περίπτερα στήθηκαν, με επιμελήτρια (της αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια) την κ. Αθηνά Τζούρτζια, φαγητά και γεύσεις από τις τρεις περιοχές της Ελλάδας, ενώ η γνωστή παρουσιάστρια ποντιακών εδεσμάτων κ. Ελένη Τομπουλίδου παρουσίασε ποντιακά φαγητά και ποτά (όλα καταπληκτικά, ιδιαίτερα το γλυκό υβριστόν!). Τον συντονισμό και την παρουσίαση του προσεγμένου πρώτου μέρους της βραδιάς είχαν ο Σάββας Τσιτλακίδης και η Ηλιάνα Παμπουχίδου. Το πάντρεμα των χορών κορυφώθηκε όταν η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας χόρεψε Σέρα, αντάμα με τους Κρητικούς της Ημαθίας, που χόρεψαν πεντοζάλι.

Ακολούθησε χορός και γλέντι μέχρι πρωίας με την ποιοτική φωνή του Αλέξη Παρχαρίδη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καλαϊτζίδης, ο περ. σύμβουλος κ. Τεληγιαννίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Μαλάκη, Τάκη και Τσαγκαλίδου και κ.κ Παντζαρτζίδης, Τζουβάρας, Ορδουλίδης, ο πρώην βουλευτής κ. Φωτιάδης, οι πολιτευτές της ΝΔ κ.κ Μπαρτζώκας και Εμμανουηλίδης και πλήθος κόσμου. Παράλληλα προσφέρθηκαν στον κόσμο προιόντα γης από τον τόπο μας, καθώς και εξαιρετικά εύγευστοι χυμοί από ροδάκινο, μήλο κ.α.

20160902 2147200 Medium

Δείτε video και φωτογραφίες από τούτη την μοναδική βραδιά, την καλύτερη όλων όσων έτυχε να παρακολουθήσω φέτος.

Πηγή: http://eleytheriadhs.blogspot.gr