ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Β. Χατζατουριάν: «Βούλιαξε» η πλατεία στη συναυλία Νταλάρα, την Πρωτομαγιά!

Β. Χατζατουριάν: «Βούλιαξε» η πλατεία στη συναυλία Νταλάρα, την Πρωτομαγιά!

Μια μεγαλειώδης συναυλία αφιερωμένη στα 95 Χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Περισσότεροι από 10 χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης για να ακούσουν το Γιώργο Νταλάρα υπό τους ήχους της ορχήστρας Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας σε ένα μουσικό ταξίδι στους δρόμους της Μικράς Ασίας με τραγούδια της Πόλης, της Σμύρνης, της προσφυγιάς και της νοσταλγίας, της χαράς και του πόνου.

ΝΤΑΛΑΡΑΣ 2

Στη συναυλία συμμετείχαν, εκτός από το Γιώργο Νταλάρα, ο Μπάμπης Τσέρτος και η Ασπασία Στρατηγού και ακούστηκαν τραγούδια Ελλήνων συνθετών που αντέχουν στο χρόνο, εμπνευσμένα από το μύθο και την ιστορία της Μικράς Ασίας. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν: «Στη συναυλία ακούστηκαν τραγούδια από την Μικρά Ασία, που παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

ΝΤΑΛΑΡΑΣ 3

«Ο Γιώργος Νταλάρας που έχει γαλουχηθεί με την πνευματικότητα και τον συναισθηματισμό της αυθεντικής μικρασιατικής παράδοσης και δημιουργίας και έχει υποστηρίξει χρόνια πολλά με τη φωνή του τα τραγούδια αυτά, αλλά και οι υπόλοιποι συντελεστές μας ταξίδεψαν στη ζωή των τόπων και των ανθρώπων που κουβαλάνε αιώνες ιστορίας και δημιουργίας».

ΝΤΑΛΑΡΑΣ 4

Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Ανδρέα Κατσιγιάννη και ισχυρή παρουσία σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ, ερμήνευσε με το ιδιαίτερο χρώμα της αυτούς τους θησαυρούς της μουσικής μας παράδοσης και κληρονομιάς. Της κληρονομιάς που γέννησε τραγούδια με γνώμονα το σεβασμό στη μνήμη και την ανάγκη έκφρασης και δημιουργίας, τηρώντας τις αρχές και την ταυτότητά μας.

ΝΤΑΛΑΡΑΣ 5

Σχετικές ειδήσεις