ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ελεύθερη η είσοδος σε ανέργους και ηλικιωμένους

Ελεύθερη  η είσοδος σε ανέργους και ηλικιωμένους
«Αντιγόνες» τιτλοφορείται η εξαιρετική σκηνική σύνθεση που θα υποδεχθεί το αθηναϊκό κοινό στο Αττικό Άλσος, σε σκηνοθεσία του Λάμπρου Τσάγκα...

«Αντιγόνες» τιτλοφορείται η εξαιρετική σκηνική σύνθεση που θα υποδεχθεί το αθηναϊκό κοινό στο Αττικό Άλσος, σε σκηνοθεσία του Λάμπρου Τσάγκα.

Τα κείμενα θα στηρίζονται στα έργα «Καλάβρυτα-Χίλιες Αντιγόνες» της Σαρλότ Ντελμπό, «Η Αντιγόνη του Σοφοκλή» του Μπ.Μπρεχτ, «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου και «Αντιγόνη» του Σοφοκλέους.

Η Μαρία Φραγκή έχει επιμεληθεί την δραματουργική επεξεργασία της παράστασης η οποία βασίζεται στο γνωστό μύθο της τελευταίας αυτόχειρος κόρης των Λαβδακιδών.

Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Γιάννης Μεταλλινός, τα κοστούμια υπογράφει η Πένυ Αμπλά ενώ τα σκηνικά έχει αναλάβει η Χριστίνα Οικονόμου.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά : Μ. Βλασσοπούλου, Β. Ζαϊφίδης, Κ. Ζημιανίτης, Δ. Καλαχώρα, Π. Κορδαλής, Β. Κώστα, Γ. Μπίμης, Ε. Μπούρα, Τ. Ράπτης, Ν. Ρέγκου, Λ. Τσάγκας.

Στον ρόλο της Αντιγόνης η νεαρή Δανάη Παπουτσή.

Στον ρόλο του Κρέοντα, ο Λάμπρος Τσάγκας.

Η παράσταση θα είναι εντελώς δωρεάν για ανέργους και ηλικιωμένους ενώ οι ενδιαφερόμενοι το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να επιδείξουν την ταυτότητα ή την κάρτα τους στο ταμείο του θεάτρου.