ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οι άνδρες κάνουν τη δουλειά τους»: Το απόλυτο βιβλίο για να «μάθετε» τους... άνδρες!

«Οι άνδρες κάνουν τη δουλειά τους»: Το απόλυτο βιβλίο για να «μάθετε» τους... άνδρες!

Κοινό και δημοσιογράφοι μίλησαν για την... ελληνίδα Carrie Bradshaw.Η Λία Λάππα θα μπορούσε και να είναι, όμως σε μια όμως πολύ καλύτερη εκδοχή με οικογένεια, συγγενείς, φίλους και παιδί.

Η ίδια γελάει όταν ακούει αυτόν τον χαρακτηρισμό, δηλώνει ότι αγαπάει την Carrie αλλά έδινε λάθος πρότυπα στα κορίτσια που παρακολουθούσαν τη σειρά. Τη ρωτήσαμε όλο απορία γιατί πιστεύει κάτι τέτοιο και εκείνη μας είπε το εξής: η Carrie και οι φίλες της ανήκουν σε μια εποχή όπου είχαμε αρκετά χρήματα για να ντυθούμε και να στολιστούμε όχι όμως για να ανακαλύψουμε την ψυχή μας.

λια 2

Η Carrie ήταν ερωτευμένη με τον mr Big ο οποίος την απέρριπτε συνεχώς και αντί να πάει σε έναν ειδικό για να καταλάβει ότι η ίδια απέρριπτε τον εαυτό της με αυτήν την επιλογή έκανε ατελείωτες συζητήσεις με τις άλλες φίλες της που ουσιαστικά δεν μπορούσαν να την βοηθήσουν ενώ και οι ίδιες χρειάζονταν βοήθεια.

λια 3

Τη ρωτάμε αν έβλεπε τη σειρά και μας απαντάει αμέσως: φυσικά και ξέρω πολλά επεισόδια απ έξω, απλά κατάλαβα αργά και εγώ όπως και πολλοί άλλοι πως είναι όταν λύνεις τα θέματά σου. Και μη μου πείτε ότι πιστεύετε ότι στο τέλος η Carrie παντρεύεται τον άνδρα των ονείρων της… αυτό έγινε για χάρη των τηλεθεατών.

λια 4

Γιατί όμως εσένα σου αποδώσανε τον τίτλο της Carrie, τη ρωτάμε.. ‘Εχω πολλά κοινά στοιχεία, ευαισθησία, ειλικρίνεια και αμεσότητα στον λόγο. Το σημαντικότερο είναι ότι έγραψα ένα βιβλίο αφού είχα συζητήσει με εκατοντάδες άνδρες οι οποίοι μου είπαν την ιστορία της ζωής τους, εγώ μετά έβαλα κοινό παρονομαστή το επάγγελμα, χώρισα κατηγορίες δικής μου επινόησης και εγένετο το βιβλίο. Νομίζω και η Carrie μιλούσε πολύ… πριν καθήσει κοντά στο παράθυρο να γράψει στον υπολογιστή της το βράδυ.

λια 5

Ποιες επαγγελματικές κατηγορίες έχει το βιβλίο σου; Και δεν είναι λιγάκι απλουστευτικό να τα αναγάγεις όλα στον επαγγελματικό τομέα; Οι κατηγορίες είναι όλες ερωτεύσιμες από επαγγέλματα της νύχτας μέχρι πιλότοι, γιατροί , φωτογράφοι, δικηγόροι, αρχιτέκτονες , ηθοποιοί, σώματα ασφαλείας, δημοσιογράφοι, οδηγοί, επιχειρηματίες, αθλητές, γυμναστές, προπονητές, σεφ, σκηνοθέτες και τραγουδιστές.

λια 6

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης στην έρευνά μου έβαλα οικογενειακό περιβάλλον ,οικονομική επιφάνεια, τόπο και άλλα… για παράδειγμα δεν έχει την ίδια συμπεριφορά απέναντι στη γυναίκα ένας γιατρός από ιατρικό σπίτι με την κατηγορία «’Εχει γιατρό το σόι μας». Στην πρώτη περίπτωση ο γιος καλείται να ξεπεράσει τον μεγαλογιατρό πατέρα του, να αναπτύξει διοικητικές ικανότητες, να κάνει διατριβές μελέτες, να γράψει βιβλία και άλλα πολλά γεγονός που σημαίνει ότι στο κάδρο της ζωής του έχει την γυναίκα ως ένα κομμάτι που πολλές φορές δεν του είναι απαραίτητο για να τον συμπληρώνει ή να του δίνει δύναμη.

Στην δεύτερη περίπτωση στην κατηγορία «έχει γιατρό το σόι μας», ο γιατρός προέρχεται από χαμηλά κοινωνικά στρώματα, είναι καλόβολος, ευαίσθητος αλλά δεν ανοίγεται εύκολα. Τα υπόλοιπα στο βιβλίο σελ 140 χαχαχχαχαχαχ...

λια 7

Ποια είναι η ωραιότερη κατηγορία για να κάνει μια γυναίκα σχέση;
Η κατηγορία του άνδρα που έχει ωραία σχέση με τη μητέρα του και ο πατέρας του είχε ωραία σχέση μαζί της, γενικά η μη καταπιεσμένοι άνδρες. Από εκεί και πέρα πιστεύω πολύ σε μια κατηγορία προπονητών που λέγεται «οι αιώνια ερωτευμένοι με τη γυναίκα τους» στους παραδοσιακούς εφοπλιστές, στους πολιτικούς τύπου Ομπάμα, στους σεφ που μοιράζονται τη δόξα με τη γυναίκα τους… γενικά υπάρχουν καλοί και «κακοί» σε όλα τα επαγγέλματα.

Οι αναγνώστες σου τι λένε; Είμαι όλη τη μέρα στο κινητό και κοινοποιώ τα μηνύματά τους, δεν έχω λόγια, από την Καρπερή Σερρών και την Φλώρινα μέχρι τη Νάξο και την Πορτογαλία μου γράφουν τόσο υπέροχα λόγια που πολλές φορές, δακρύζω. Επίσης τους έχω βάλει σε διαδικασία να βγάζουν φωτογραφίες με το βιβλίο και μέσα Οκτωβρίου θα κάνουμε μια μεγάλη ωραία έκθεση για φιλανθρωπικό σκοπό.

Πού το βρίσκουμε; Σε όλα τα Public, στο Avenue Mall Athens , ενώ ηλεκτρονικά στο lialappa.com , και στο facebook page: «Οι άνδρες κάνουν τη δουλειά τους»

Πόσο κοστίζει; 18 ευρώ, ηλεκτρονικά 15 συν 3,80 τα έξοδα αποστολής

Πιστεύεις ότι περνάει κρίση το ελληνικό βιβλίο; Η κρίση υπάρχει για να γίνουμε όλοι μας καλύτεροι και πιο επιλεκτικοί, ας κλείσουμε λιγάκι την τηλεόραση για να ταξιδέψουμε νοερά και πραγματικά και μετά όλα θα είναι θέμα οπτικής και όχι κρίσης.

Έχεις σκεφτεί το επόμενο; Ναι, αλλά δεν θέλω να το πω από τώρα για να μην κλέψω στιγμές από το πρώτο μου συγγραφικό «παιδί».

Σχετικές ειδήσεις