ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λάιονελ Ρίτσι και Γκλόρια Εστέφαν θα τιμηθούν από το Κέντρο Τεχνών Τζον Κένεντι

Λάιονελ Ρίτσι και Γκλόρια Εστέφαν θα τιμηθούν από το Κέντρο Τεχνών Τζον Κένεντι

Για 40η χρονιά φέτος θα απονεμηθούν βραβεία, με τα οποία τιμώνται προσωπικότητες που έχουν επηρεάσει τον αμερικανικό πολιτισμό μέσω των τεχνών.

Ο τραγουδιστής της χιπ-χοπ LL Cool J, οι τραγουδιστές Λάιονελ Ρίτσι και Γκλόρια Εστέφαν, ο σεναριογράφος τηλεοπτικών σειρών και παραγωγός, Νόρμαν Λίαρ και η χορεύτρια, χορογράφος και ηθοποιός Carmen de Lavallade θα τιμηθούν από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Τζον Φ. Κένεντι (John F. Kennedy Center for the Performing Arts) στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον.

MESI

Οι τιμητικές διακρίσεις θα απονεμηθούν σε γκαλά στις 3 Δεκεμβρίου 2017 στην Ουάσινγκτον παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και της πρώτης κυρίας, Μελάνια Τραμπ. Η βραδιά θα περιλαμβάνει ερμηνείες κορυφαίων καλλιτεχνών και αφιερώματα στις προσωπικότητες που θα τιμηθούν με τα Kennedy Center Honors του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών Τζον Φ. Κένεντι.

«Αυτό είναι θαυμάσιο» είπε ο LL Cool J, ο οποίος θα είναι πρώτος χιπ-χοπ καλλιτέχνης που θα παραλάβει την τιμητική διάκριση Kennedy Center Honor. «Το να ξεκινάς από το Queens και να φτάνεις να λαμβάνεις τιμητική διάκριση από το Kennedy Center και να είσαι ο πρώτος, είναι απλώς ένα εκπληκτικό συναίσθημα. Ξέρετε, απλά προσθέτει ένα άλλο επίπεδο νομιμότητας στην κουλτούρα του hip-hop» ανέφερε σε τηλεφωνική συνέντευξη.

MESI 2

Ο Τζέιμς Τοντ Σμιθ, «LL Cool J» ξεκίνησε την καριέρα του στη ραπ ως έφηβος. Το πρώτο του άλμπουμ «Radio» κυκλοφόρησε το 1985 και ακολούθησαν πολλά ακόμα. Το 1992 τιμήθηκε με Grammy για την καλύτερη ραπ σόλο ερμηνεία με το «Mama Said Knock You Out». Είναι επίσης παρουσιαστής του τηλεοπτικού reality show «Lip Sync Battle» και πρωταγωνιστεί στη σειρά του CBS «NCIS: Los Angeles», όπου υποδύεται τον ειδικό πράκτορα Σαν Χάνα.

Ο 49χρονος καλλιτέχνης τονίζει όμως ότι η «πρώτη του αγάπη είναι το χιπ-χοπ», σύμφωνα με το Page Six. Η Κουβανο-Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Γκλόρια Εστέφαν έχει κερδίσει τρία βραβεία Γκράμι και τέσσερα βραβεία Λάτιν Γκράμι και έχει πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο.

Αυτές τις μέρες γράφει παιδικά βιβλία και μαζί με τον σύζυγό της, Εμίλιο Εστέφαν δραστηριοποιείται στις επιχειρήσεις τους, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων και ξενοδοχείων. Το ζευγάρι τιμήθηκε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα με το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας το 2015. «Θα ήμουν άπληστη, αν ήθελα κάτι άλλο στη ζωή μου» είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Η Εστέφαν έγινε διάσημη ως τραγουδίστρια των Miami Sound Machine, συγκροτήματος που σχηματίστηκε από τον άντρα που θα γινόταν ο σύζυγός της. Ο Λάιονελ Ρίτσι ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία με τίτλο «All the Hits» ταξιδεύει σε Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία. «Πάντα λέω ότι η λέξη απασχολημένος στη show business είναι η πιο σημαντική λέξη. Θέλετε να είστε απασχολημένοι» είπε.

Εκτός από τη μουσική, ο 68χρονος Ρίτσι συμμετέχει σε διάφορες επιχειρήσεις. Έχει το δικό του brand με είδη σπιτιού και είναι επενδυτής σε μια εφαρμογή που επιτρέπει στους ανθρώπους να ζητούν από γιατρό να έρθει στο σπίτι τους. Έχει αναλάβει επίσης την παραγωγή ταινίας για τον διασκεδαστή Sammy Davis Jr.

Ο Λάινολε Ρίτσι είπε ότι είναι «τιμή» του να τον τιμούν από το Kennedy Center. Ο Νόρμαν Λίαρ, 95 ετών κατέχει το ρεκόρ της μεγαλύτερης σε ηλικία προσωπικότητας που θα τιμηθεί από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Τζον Φ. Κένεντι. Τόνισε ότι αισθάνεται μεγάλη συγκίνηση, αλλά είναι διστακτικός όσον αφορά μία συνάντηση με τον Τραμπ.

«Δεδομένης της αδιαφορίας για τις τέχνες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες, δεν γνωρίζω καν αν θα είναι εκεί» δήλωσε για τον Τραμπ, ο οποίος ζήτησε μείωση της χρηματοδότησης των τεχνών. Η χορεύτρια, χορογράφος και ηθοποιός Carmen de Lavallade εμφανιζόταν σε παραστάσεις στο Κennedy Center για 30 χρόνια. Έχει εμφανιστεί σε παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ και σε ταινίες και ήταν μία από την πρώτες Αφρο-Αμερικανίδες χορεύτριες που εμφανίστηκε στη Μητροπολιτική Όπερα.

Σχετικές ειδήσεις