ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κακοκαιρία «τελείωσε» τις συναυλίες των Lorde και Muse στο Φεστιβάλ Lollapalooza 2017

Κακοκαιρία «τελείωσε» τις συναυλίες των Lorde και Muse στο Φεστιβάλ Lollapalooza 2017

Σε γιγαντοοθόνη άρχισε να προβάλλεται το μήνυμα: «Δριμεία κακοκαιρία πλησιάζει - παρακαλώ απομακρυνθείτε τώρα»...

Σφοδρές καταιγίδες οδήγησαν σε ακύρωση των συναυλιών των Lorde και Muse, πρώτη μέρα του εικονικού Φεστιβάλ Lollapalooza 2017, στο Γκραντ Παρκ του Σικάγο των ΗΠΑ. Οι θαμώνες αποχώρησαν από το Γκραντ Παρκ, όταν ξέσπασε κακοκαιρία, και λίγο αργότερα οι διοργανωτές του Φεστιβάλ ανακοίνωσαν την ακύρωση των συναυλιών.

Σε γιγαντοοθόνη άρχισε να προβάλλεται το μήνυμα: «Δριμεία κακοκαιρία πλησιάζει - παρακαλώ απομακρυνθείτε τώρα». Η τραγουδίστρια Lorde, η οποία ήταν πάνω στη σκηνή, στο βόρειο άκρο του πάρκου και ερμήνευσε μόνο τέσσερα τραγούδια, ανέφερε σε μήνυμα στο Twitter μετά την αποχώρησή της: «Είμαι πολύ απογοητευμένη, δεν ξέρω τι να σας πω».

Είχε προβλεφθεί ότι έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και κεραυνοί θα εκδηλωθούν την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, ωστόσο οι συναυλίες των Wiz Khalifa και Cage the Elephant διεξήχθησαν κανονικά. Ο Λίαμ Γκάλαχερ ήταν ο μόνος που αντιμετώπισε δυσκολίες, αφήνοντας τη σκηνή μετά από 20 λεπτά εξαιτίας ενός πονόλαιμου.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2

Οι Muse επίσης εγκατέλειψαν τη σκηνή μετά από μόλις τρία τραγούδια. Ο Ματ Μπέλαμι, τραγουδιστής του συγκροτήματος, έγραψε στο Twitter ότι ήταν «εφιάλτης» και εξέφρασε την απογοήτευσή του. Η σημερινή δεύτερη μέρα συναυλιών στο Φεστιβάλ Lollapalooza αναμένεται να προχωρήσει βάσει προγράμματος με τους Βlink-182, τους Killers, τον DJ Snake και το surpergroup της χιπ-χοπ, Run the Jewels.

Το Lollapalooza είναι ετήσιο Μουσικό Φεστιβάλ που φιλοξενεί δημοφιλή συγκροτήματα της εναλλακτικής ροκ, heavy metal, punk rock, hip hop και ηλεκτρονικής μουσικής, καλλιτέχνες, παραστάσεις χορού και κωμωδίας και παρέχει επίσης μια πλατφόρμα για μη κερδοσκοπικές ομάδες και διάφορους εικαστικούς καλλιτέχνες.

Εμπνευστής και δημιουργός του Φεστιβάλ που ξεκίνησε το 1991 είναι ο τραγουδιστής των Jane’s Addiction, Πέριλ Φάρελ. Το διοργάνωσε ως αποχαιρετιστήριο event για το συγκρότημά του. Από τις σκηνές του πέρασαν οι Pearl Jam, Nine Inch Nails, Beastie Boys και πολλοί άλλοι θρύλοι της αμερικανικής alternative rock και hip-hop έως το 1997, οπότε σταμάτησε να διοργανώνεται.

Αναβίωσε το 2003 και το 2005, ο Φάρελ, η William Morris και η εταιρεία Capital Sports Entertainment του Ώστιν, το ανανέωσαν και από τότε διοργανώνεται στο Grant Park του Σικάγο προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Το Φεστιβάλ άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Αυγούστου.

Σχετικές ειδήσεις