ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στη Cesaria Evora: Σπάνιες φωτογραφίες της ξυπόλητης ντίβας

Αφιέρωμα στη Cesaria Evora: Σπάνιες φωτογραφίες της ξυπόλητης ντίβας

Στο πλαίσιο του διήμερου αφιερώματος στη Cesaria Evora που θα πραγματοποιηθεί στο Gazi Live, με καλεσμένη τη Dulce Pontes, η φωτογράφος και δημοσιογράφος Μάρω Κουρή θα παρουσιάσει σπάνιο φωτογραφικό υλικό της ξυπόλητης ντίβας.

Φωτογραφίες από το Cabo Verde και το σπίτι της Cesaria Evora...

Η Μάρω Κουρή γράφει σχετικά: Στο μελωδικό αρχιπέλαγος του Κάπο Βέρντε παρέα με την Σεζάρια Έβορα.

Στην προβολή φωτογραφιών της Φωτορεπόρτερ Μάρως Κουρή θα ταξιδέψουμε στους πέτρινους, άνυδρους αμμόλοφους, στα κύματα του ωκεανού που γλύφουν τους πρόποδες των κόκκινων ηφαιστειακών βουνών, στα ηλιόλουστα μποστάνια από ζαχαρότευτλα και μπανανιές, στο ζεστό κλίμα ενός λαού που ερωτεύεται, κολυμπά και χορεύει.

Εκεί, όπου μας ταξιδεύει και η Σεζάρια Έβορα με τα παραδοσιακά μόρνας της, την μουσική του τόπου της, ένα σύμπλεγμα των ηφαιστειογενών νησιών κάτω από τον τροπικό του Καρκίνου. Στο Πράσινο Ακρωτήρι των δέκα νησιών. Τα οχτώ από αυτά, ερήμωσαν, στα μέσα του εικοστού αιώνα, εξαιτίας της λειψυδρίας. Οι Καπβερντιανοί μετανάστευσαν στην Αμερική, τη Πορτογαλία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο. Όσοι έμειναν, ψαρεύουν και ασχολούνται με τον αυξανόμενο τουρισμό, ξενυχτάνε χορεύοντας και την αυγή κολυμπάνε στα γαλάζια νερά του Ατλαντικού πριν ξεκινήσουν τις εργασίες τους.

Διαβάστε περισσότερα στο: culturenow.gr

Σχετικές ειδήσεις