ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστούγεννα 2017 - Πρωτοχρονιά 2018: 220 χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα

Χριστούγεννα 2017 - Πρωτοχρονιά 2018: 220 χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα

Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στις 19:00, ξεκινούν οι 220 εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για τις φετινές γιορτές ο Δήμος Αθηναίων, όχι μόνο στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και σε όλες τις συνοικίες του.

Το πρόγραμμα του δήμου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Όπως ανέφερε, η Αθήνα στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και δυναμισμού για τις γιορτές, με θέατρο, χορό, εκθέσεις και δράσεις για τα παιδιά. Πλατεία Συντάγματος, Στύλοι του Ολυμπίου Διός, Μοναστηράκι, πλατεία Κλαυθμώνος, πλατεία Ομονοίας, Αθηναϊκή Τριλογία (Προπύλαια) και Θησείο θα βρεθούν στο επίκεντρο, αλλά και κάθε γειτονιά γίνεται κυψέλη πολιτισμού με δεκάδες εκδηλώσεις μουσικής, θεάτρου, καθώς και δράσεις για παιδιά, σε κλειστούς χώρους και πλατείες.

Φέτος, ο δήμος επέλεξε να στολίσει την πόλη με έναν διαφορετικό τρόπο που να θυμίζει θεατρική σκηνή. Κάτω από το φωτεινό δέντρο της πλατείας, από τις 12 έως τις 30 Δεκεμβρίου, θα υπάρχουν ορχήστρες καθώς και ένα εντυπωσιακό Glasshouse-ένας γυάλινος ραδιοθάλαμος, από όπου διακεκριμένοι DJs θα δίνουν από την κεντρική σκηνή τον παλμό και τον τόνο των γεμάτων ζωντάνια Χριστουγέννων, καλώντας μας να γίνουμε όλοι μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής και να ανακαλύψουμε τη χαρά της συμμετοχής και της φιλικής συνύπαρξης.

Στην πλατεία Ομονοίας θα δεσπόζει το χριστουγεννιάτικο καράβι στο κέντρο. Τη μεγαλύτερη νύχτα της χρονιάς, 21 Δεκεμβρίου, θα δοθεί συναυλία υπό τους ήχους και στίχους της Λένας Πλάτωνος στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώ στα Προπύλαια θα πραγματοποιηθούν δράσεις φόρος-τιμής στις λέξεις, τα βιβλία, την εξέλιξη και την επιστήμη. Επίσης, παιχνίδι και γνώση, μάθηση και ψυχαγωγία περιμένουν όλα τα παιδιά σε περισσότερες από 150 εκδηλώσεις στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

Η πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο των παιδικών εκδηλώσεων από τις 19 έως τις 31 Δεκεμβρίου. Εκτός από την πλατεία Κλαυθμώνος, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν και στα μουσεία, τις βιβλιοθήκες, τα πολιτιστικά κέντρα, το Κέντρο Πηλού του Δήμου Αθηναίων, καθώς και σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους.

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης, από την Πέμπτη 14 έως την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, βάζει τα γιορτινά της με μουσική, δώρα, παιχνίδια, μαγειρέματα, εργαστήρια και περιμένει μικρούς και μεγάλους στην πιο εορταστική Κυψέλη.

Τον νέο χρόνο η Αθήνα θα τον υποδεχθεί με μία μεγάλη γιορτή στο Θησείο, με ένα πολυθέαμα-έκπληξη, σχεδιασμένο και σκηνοθετημένο για να ολοκληρώσει την αφήγηση του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού με την υπογραφή των Γιάννη Κακλέα, Μανόλη Παντελιδάκη και Φρόσως Λύτρα, καλεσμένους εκλεκτούς καλλιτέχνες και παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο.

Το σύνθημα υποδοχής του νέου έτους, με φόντο τον Παρθενώνα, θα δώσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με τη Μαρίζα Ρίζου και τον Πάνο Μουζουράκη να ντύνουν με τις φωνές τους τα πρώτα λεπτά του 2018. Νωρίτερα οι Batuca, οι Batala και οι Artventure με κρουστά και πνευστά θα δώσουν τον ρυθμό της βραδιάς, οι Circus Dayz φέρνουν τη μαγεία, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων με υπέροχες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και στις 22:00 θα ανέβει στην σκηνή η Ευανθία Ρεμπούτσικα σε μία εμφάνιση με πολλές εκπλήξεις.

Σχετικές ειδήσεις