ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διάλεξη προς τιμήν του «Μανουήλ Χρυσολωρά»

Διάλεξη προς τιμήν του «Μανουήλ Χρυσολωρά»

Διάλεξη αφιερωμένη στον Μανουήλ Χρυσολωρά θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

Κεντρικός ομιλιτής θα είναι ο Πρόεδρος του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EGC) Δρ. Marc Jaeger. Το θέμα της ομιλίας του, θα είναι «Η έκταση του ελέγχου του Δικαστηρίου σε υποθέσεις ανταγωνισμού που εγείρουν ζητήματα σύνθετης οικονομικής εκτίμησης».

Θα μιλήσουν ακόμα η Δρ Irena Pelikánová, Πρόεδρος του 4ου Τμήματος του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα «To δημόσιο και ιδιωτικό δίκαιο στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και ο Δρ Σάββας Παπασάββας, Πρόεδρος του 5ου Τμήματος του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα: «Πρόσβαση στο φάκελο και διαφάνεια στο δίκαιο του ανταγωνισμού».

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα Γαλλικά και θα έχει ταυτόχρονη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα. Μάλιστα, αυτή θα είναι η 9η φορά που ο Οργανισμός τιμά τον Μανουήλ Χρυσολωρά ο οποίος είναι ένας εκ των σημαντικότερων συγγραφείς και πρωτεργάτης της εισαγωγής της ελληνικής παιδείας και γραμματείας στη δυτική Ευρώπη.