ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην παραλία της Θεσσαλονίκης το 37ο Φεστιβάλ Βιβλίου έως τις 17 Ιουνίου

Στην παραλία της Θεσσαλονίκης το 37ο Φεστιβάλ Βιβλίου έως τις 17 Ιουνίου

Με λιγότερα περίπτερα, αλλά περισσότερους εκδοτικούς οίκους και εκδηλώσεις, ξεκίνησε την Παρασκευή (1/6)  -για 37η συνεχή χρονιά- στην παραλία της Θεσσαλονίκης το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου.

Στη φετινή 37η διοργάνωση μετέχουν συστεγαζόμενοι σε 90 περίπου περίπτερα περί τους 200 ‘Ελληνες εκδότες, ενώ δεκάδες -νέοι στην πλειονότητά τους- συγγραφείς θα παρίστανται στα περίπτερα για να παρουσιάζουν τα βιβλία τους, αλλά και προκειμένου να συμμετάσχουν σε συζητήσεις και εκδηλώσεις.

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές όλων των εποχών, στον ποιητή του Ερωτόκριτου, Βιτσέντζο Κορνάρο ενώ οι πρόδρομες εκδηλώσεις του ΚΗ΄ Πνευματικού Μαΐου είναι αφιερωμένες στον Κωστή Μοσκώφ (συμπληρώνονται στα τέλη Ιουνίου 20 χρόνια απ το θάνατο του). Σχετική εκδήλωση με ομιλητή τον βουλευτή -προσωπικό φίλο του Κωστή Μοσκώφ - Κώστα Ζουράρι είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 8 Ιουνίου.

«Το βιβλίο αντέχει στο χρόνο -παρά την οικονομική κρίση – κι αυτό αποδεικνύεται από την πληθώρα των νέων εκδόσεων. Παράλληλα το υπαίθριο αυτό φεστιβάλ που πρωτοεγκαινιάστηκε από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη τον Μάιο του 1982, κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να συνδεθεί με την πόλη και τη βόρειο Ελλάδα και να καθιερωθεί ως θεσμός» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του διοργανωτή Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

Το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου θα είναι ανοιχτό καθημερινά ως τις 17 Ιουνίου, στην Παραλία της Θεσσαλονίκης (από το ύψος του Βασιλικού Θεάτρου - άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου έως τη στάση Στρατηγείου) από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και τις Κυριακές και το πρωί 11.00 έως 14.00 και το απόγευμα 18.30 – 23.00.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ