ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Κλακέτα» Ζερβού κατά Γιώργου Παπανδρέου

«Κλακέτα» Ζερβού κατά Γιώργου Παπανδρέου

Επιμέλεια: Νίκος Καλαμπάκας

Η νέα ταινία του Νίκου Ζερβού με τίτλο «Σαπίλα, Ξεφτίλα και Τεκίλα» θα ξεκινήσει να προβάλλεται την προσεχή Πέμπτη, 24 Νοέμβρη, στον νέο κινηματογράφο της Αθήνας, το Capitol Ζέφυρος.

Πρόκειται για μια πολιτική σάτιρα, στην οποία ο κ. Ζερβός μαζί με τον κ. Γ. Παρασκευόπουλο προσπαθούν να παρουσιάσουν με τον δικό τους τρόπο την εξέλιξη της πολιτικής ζωής στη χώρα μας. Βαδίζοντας στα βήματα του Michael Francis Moore, οι δύο σκηνοθέτες κάνουν την δική τους επανάσταση, μέσα από την τέχνη τους.

Ας δούμε όμως τι μας είπε ο Νίκος Ζερβός, για τη νέα του ταινία:

«Κατ' αρχήν να τονίσω πως βγαίνει την Πέμπτη στο Capitol Ζέφυρος που βρίσκεται επί των οδών Ιουλιανού και 3ης Σεπτεμβρίου γωνία.

Πρόκειται για ένα νέο σινεμά που πρέπει να στηρίξουμε.

Όσον αφορά την ταινία, λέγεται «Σαπίλα ξεφτίλα και τεκίλα» και είναι ένας πολιτικός σαρκασμός και μια γερή δόση πλάκας στη σουργελοποίηση της πολιτικής ζωής της Ελλάδας. Η ταινία παρατηρεί και σαρκάζει όλο το ατελείωτο ξεφτιλίκι που περνάμε και ανεχόμαστε», τόνισε αρχικά ο Νίκος Ζερβός.

«Πρωταγωνιστές είναι ο Γιάννης Μποστατζόγλου και η Ζωή Ζέρβα.

Πρόκειται για αναμειγμένα κομμάτια πραγματικών ντοκουμέντων και μιας ιστορίας στην οποία ο Μποστατζόγλου πάσχει από μεγαλομανία και νομίζει πως θα κάνει την ταινία της ζωής του στα studio της Eposfilms».

Ο κ. Ζερβός αναφέρθηκε και στη διανομή της ταινίας: «Η πρωτοτυπία είναι πως βγαίνουμε χωρίς εταιρία διανομής, απλά με τη βοήθεια της εναλλακτικής Newstar του κ. Κοσιφάκη ο οποίος βοήθησε στο να βγούμε σε αυτό το νέο σινεμά. Θέλουμε να δούμε τον κόσμο που ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το έργο, να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες».

Αναφορικά με τις low budget ταινίες, ο κ. Ζερβός επεσήμανε: «Πιστεύω σε ένα κινηματογράφο «φτωχό» όπως στην Ιταλία ονομάστηκε "cinema povero" και πρόκειται για ένα κίνημα ταινιών χαμηλού κοστολογίου.

Τέλος, θέλω να σημειώσω ότι πως δύο άνθρωποι, εγώ και ο κ. Γ. Παρασκευόπουλος ευαισθητοποιηθήκαμε να πάρουμε θέση για την όλη γελοιότητα που ζούμε, ενώ δεν μπορώ να καταλάβω την αναισθησία άλλων καλλιτεχνών.

Ο καλλιτέχνης δεν μπορεί να είναι αμέτοχος σε τέτοιες εξελίξεις. Είναι υποχρέωση μας να ευαισθητοποιούμαστε με την τόσο σοβαρή πολιτική ξευτίλα. Όλοι οι άλλοι είναι κουτσοί, στραβοί ή περιμένουν επιχορηγήσεις ή θεσούλες;», αναρωτήθηκε ο σκηνοθέτης.

Παρακολουθήστε παρακάτω ένα απόσπασμα από τη νέα ταινία των κ.κ. Ν. Ζερβού και Γ. Παρασκευόπουλου