ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - ΔΙΑΛΟΓΟΙ: Δημοσιογραφία - Η Επόμενη Μέρα

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - ΔΙΑΛΟΓΟΙ: Δημοσιογραφία - Η Επόμενη Μέρα
H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου

H εκδήλωση της μηνιαίας σειράς ΔΙΑΛΟΓΟΙ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είχε θέμα «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ: Η Επόμενη Μέρα».

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη κάνοντας κλικ εδώ.

Έναν χρόνο μετά, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος άνοιξαν ξανά τη συζήτηση γύρω από τη Δημοσιογραφία.

Επαγγελματίες του χώρου - και όχι μόνον - από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παραδεχόμενοι την κρίση στον χώρο παγκοσμίως, προβληματίστηκαν και αντάλλαξαν ιδέες για τα νέα μοντέλα και εργαλεία, τον ρόλο της τεχνολογίας, καθώς επίσης και τους πόρους χρηματοδότησης δημοσιογραφικών εγχειρημάτων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης παρουσίασης του iMEdD, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με αποστολή του την προαγωγή και ενίσχυση της διαφάνειας, της εγκυρότητας και της ανεξαρτησίας στη δημοσιογραφία με βασικό μέλημα την αξιοκρατία και την αριστεία.

Στην εκδήλωση των Διαλόγων συμμετείχαν οι:

- Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος, ΙΣΝ
- Ηλιάνα Μάγρα, Δημοσιογράφος, The Νew Υork Τimes
- Τάσος Τέλλογλου, Δημοσιογράφος
- Bertrand Pecquerie, CEO, Global Editors Network
- Marija Ristic, Regional Director, BIRN - Balkan Investigative Reporting Network

Σύντομη παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και από τον εκδότη του «Εθνικού Κήρυκα», Αντώνη Διαματάρη.

Τη συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και με το κοινό συντόνισε η δημοσιογράφος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Άννα – Κύνθια Μπουσδούκου.

Λίγα Λόγια για το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος [(ΙΣΝ) (www.SNF.org)] είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $2.6 δισεκατομμυρίων, μέσω 4.300 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 124 κράτη ανά τον κόσμο.
Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το έργο του ΙΣΝ επισκεφθείτε το www.SNF.org