ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός «Ωκεανίς»: Χιονίζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (vids&pics)

Καιρός «Ωκεανίς»: Χιονίζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (vids&pics)

Το βαρομετρικό χαμηλό «Ωκεανίς» σκέπασε την Ελλάδα και έφερε χιόνια από πολύ νωρίς το πρωί ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Στα «λευκά» ο Χορτιάτης - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Χιόνια, πτώση της θερμοκρασίας και ανέμους έφερε το νέο κύμα κακοκαιρίας «Ωκεανίς» στη Θεσσαλονίκη.

Από τις 5 τα ξημερώματα χιονίζει στο κέντρο της πόλης. Στα λευκά έχουν ντυθεί ήδη οι περιοχές Φίλυρο, Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Ωραιόκαστρο, Θέρμη, Πανόραμα, ενώ χιονόπτωση σημειώνεται και στην Καλαμαριά.

Καθυστερήσεις στο «Μακεδονία»

Καθυστερήσεις στις αφίξεις των αεροπορικών πτήσεων σημειώνονται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης λόγω της χαμηλής νέφωσης σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα μία πτήση από Λάρνακα δεν προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά στην Αθήνα και καθυστερήσεις παρατηρούνται σε αφίξεις από άλλους προορισμούς, ενώ οι αναχωρήσεις διεξάγονται κανονικά.

Το πρόβλημα παραμένει η χαμηλή νέφωση, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

Την ίδια ώρα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται στους δρόμους και ρίχνουν νερό, προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. «Οι δρόμοι είναι καθαροί, δουλεύουμε από την πρώτη στιγμή. Τα μηχανήματα του δήμου με τις αλατιέρες και τις υδροφόρες είναι έξω», τόνισε στη Voria.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Μεγαλύτερο βάρος ρίχνουν στα ορεινά τμήματα του δήμου, όπως στην Άνω Πόλη, Άνω Τούμπα, 40 Εκκλησιές και Τριανδρία, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Πολικές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στις 10 το πρωί η θερμοκρασία στη Φλώρινα ήταν στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, την ίδια ώρα, στην Κοζάνη ο υδράργυρος έπεσε στους -4, στην Καστοριά στους -3 και στην Αλεξανδρούπολη στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο ήταν «κολλημένο» στους 0 βαθμούς με τις νιφάδες χιονιού να πέφτουν ακόμη και στο κέντρο της πόλης, ενώ 2 βαθμούς ήταν η θερμοκρασία σε Καβάλα και Σέρρες

Κλειστοί δρόμοι στη Θεσσαλονίκη

Συγκεκριμένα από τις 7:30 περίπου το πρωί κλειστή είναι η Επαρχιακή Οδός Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη καθώς και η Επαρχιακή Οδό Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου.

Οι διακοπές της κυκλοφορίας γίνονται με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας.

Δείτε ΕΔΩ ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε όλη την Ελλάδα

Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών ο κεντρικός δήμος λειτουργεί από σήμερα έως και την Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, με διευρυμένο ωράριο τις κοινωνικές δομές για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Θα λειτουργούν το Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέου Γεωργίου 13) και το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62), ενώ το Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτά τα ΚΑΠΗ (Γρ. Λαμπράκη 42 και Στεφάνου Νούκα 10), από τις 9 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ για την προφύλαξη ατόμων από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Στους δρόμους βρίσκονται από τα ξημερώματα και τα συνεργεία του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη για την αντιμετώπιση του νέου κύματος κακοκαιρίας. Σαράντα οχήματα, εκ των οποίων 23 εκχιονιστικά, κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους, ενώ όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο θα παραμείνουν και τα δημαρχεία σε όλες τις πρώην δημοτικές ενότητες για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Επί ποδός βρίσκονται και τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της «Ωκεανίδας», που έχει στη διάθεση της περισσότερους από 5.000 τόνους αλάτι.

Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν όλο το Σάββατο, ενώ Κυριακή και Δευτέρα θα επικρατεί παγετός.

Χιονόπτωση σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Αυτή την ώρα πέφτουν και οι πρώτες νιφάδες σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα με τη θερμοκρασία στην πόλη της Κοζάνης να βρίσκεται στους -3 βαθμούς Κελσίου.

Χιονίζει στον Έβρο

Από νωρίς το πρωί στα «λευκά» έχει ντυθεί και ο νομός Έβρου, όπου σημειώνονται κατά διαστήματα έντονες χιονοπτώσεις.

Οι χιονισμένες Φέρες, Έβρου

Χιόνια και στα Τρίκαλα

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το trikalavoice.gr ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, σημειώνονται χιονοπτώσεις, κατά περιόδους έντονες, σε όλο τον ορεινό όγκο του Νομού, από το ύψος της Ελάτης και πάνω.

Με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, μηχανήματα της Π.Ε. παραμένουν σε ετοιμότητα, είτε επιχειρούν ήδη με μοναδικό σκοπό να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Πάνω από την Ελλάδα η «Ωκεανίς» - Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια

«Φωτιά» στην κυπριακή ΑΟΖ: Με δύο γεωτρύπανα ο Ερντογάν θέλει την ανατολική

Πανελλήνιος θρήνος για τον 24χρονο Εύζωνα: «Καλό παράδεισο τσολιά μου» (pics+vid)

Σχετικές ειδήσεις