ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η επική περιπέτεια «Σκιά» από 14/3 στους κινηματογράφους (pics)

Η επική περιπέτεια «Σκιά» από 14/3 στους κινηματογράφους (pics)
Ο σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού επανερμηνεύει την ιστορία των Τριών Βασιλείων της Κίνας

Η επική περιπέτεια εποχής του καταξιωμένου Ζανγκ Γιμού (Ήρωας, Τα Ιπτάμενα Στιλέτα) «Σκιά» έρχεται για να μαγέψει με την αισθητική της αρτιότητα και τις άψογα χορογραφημένες μάχες.

Ο Ζανγκ Γιμού σκηνοθετεί ένα εμβληματικό έπος, ένα αισθητικό υπερθέαμα που μοιάζει με κινέζικο πίνακα ζωγραφισμένο στις αποχρώσεις του λευκού και του μαύρο.

Πρεμιέρα στους 14 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την Odeon και την Audio Visual.

Η ιστορία

Ο σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού επανερμηνεύει την ιστορία των Τριών Βασιλείων της Κίνας στην επική περιπέτεια «Σκιά» που περιγράφει την ιστορία ενός ισχυρού Βασιλιά και του λαού του που έχουν εκδιωχθεί από την πατρίδα τους και επιθυμούν να την πάρουν πίσω.

Ο Βασιλιάς είναι άγριος και φιλόδοξος αλλά τα κίνητρα και οι μέθοδοί του είναι άγνωστα και μυστήρια.

Ο αρχιστράτηγός του είναι ένας οραματιστής που επιθυμεί διακαώς να κερδίσει τη μάχη αλλά χρειάζεται να αναπτύξει το σχέδιό του με απόλυτη μυστικότητα.

Οι γυναίκες του παλατιού αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο που δεν έχει χώρο για εκείνες. Και υπάρχει και ένας κοινός θνητός γύρω από τον οποίο στροβιλίζονται οι αδυσώπητες δυνάμεις της ιστορίας, έτοιμες να τον κατασπαράξουν.

To θέμα της ταινίας

Ο τίτλος της ταινίας αναφέρεται στους σωσίες, των οποίων η ύπαρξη χρονολογείται από τα αρχαία χρόνια. Ο σωσίας αποκαλούνταν «σκιά» και έπρεπε να είναι έτοιμος να αναλάβει δράση μόλις ο «αφέντης»(βασιλιάς ή ευγενής)του βρισκόταν σε κίνδυνο.

Η ομοιότητα έπρεπε να είναι ικανή να μπερδέψει την αλήθεια με το ψέμα ώστε κανείς να μην μπορεί να καταλάβει ποιον έχει μπροστά του.

Το θέμα της σκιάς απασχολούσε τον καταξιωμένοσκηνοθέτη των επικών κινέζικων ταινιών (Σήκωσε τα Κόκκινα Φανάρια, Ιπτάμενα Στιλέτα, κ.ά.) Ζανγκ Γιμού εδώ και καιρό και όταν συνειδητοποίησε ότι παρά τις πολυάριθμες ιστορικές ταινίες της Κίνας καμία δεν είχε ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα την ιδέα του.

«Ήθελα πάντα να πειραματιστώ με αυτή την αισθητική και αυτό το μοναδικό στυλ. Μου φαίνεται πολύ «κινέζικο»το εφέ του μελανιού. Ειδικά οι σκηνές της βροχής έχουν μια πολύ ρευστή υφή και δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα», λέει ο Γιμού.

Σχετικές ειδήσεις