ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάρλον Μπράντο: Ο «μύθος» του Χόλιγουντ που συνεχίζει να μας συναρπάζει (pics&vids)

Μάρλον Μπράντο: Ο «μύθος» του Χόλιγουντ που συνεχίζει να μας συναρπάζει (pics&vids)
Associated Press

Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς όχι μόνο της γενιάς του αλλά και στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Με τις υποκριτικές του επιδόσεις, την πολιτική του δράση και την άστατη προσωπική του ζωή, ο Μάρλον Μπράντο δημιούργησε τον μύθο του που φθάνει ως τις μέρες μας.

Ερμηνείες του, όπως του μάτσο αρσενικού Στάνλεϊ Κοβάλσκι στο «Λεωφορείο ο Πόθος», του τίμιου λιμενεργάτη Τέρι Μαλόι στο «Λιμάνι της Αγωνίας» και του αρχιμαφιόζου Ντον Κορλεόνε στον «Νονό», παραμένουν αξεπέραστες και σημεία αναφοράς στην 7η Τέχνη.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μερικές από τις καλύτερες ερμηνείες του:

Στιγμές από τη ζωή και την καριέρα του Μάρλον Μπράντο:

Ο Μάρλον Μπράντο, γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1924 στην Ομάχα της πολιτείας Νεμπράσκα των ΗΠΑ. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, καθώς και οι δυο γονείς του, λόγω αλκοολισμού, αδιαφορούσαν γι’ αυτόν και τις δύο μεγαλύτερες αδελφές του.

Ο συνονόματος πατέρας του, ένας μικροεπιχειρηματίας παρασιτοκτόνων της περιοχής ήταν σκληρός και απόμακρος με τα παιδιά του μέχρι σημείου που ο μετέπειτα διάσημος γιος του να γράψει στην αυτοβιογραφία του:«Όταν πέθανε ο πατέρας μου σκέφτηκα: «Θεέ μου, φέρ' τον πίσω ζωντανό για οκτώ δευτερόλεπτα γιατί θέλω να τού σπάσω το σαγόνι». Η μητέρα του Ντόντι Πενμπέικερ, που επαγγελλόταν την ηθοποιό σε τοπικούς θιάσους, μονίμως ονειροβατούσε, όταν δεν ήταν πιωμένη.

Ατίθασος χαρακτήρας από μικρός αποβλήθηκε δύο φορές από τα σχολεία στα οποία φοιτούσε και απαλλάχθηκε ως «γιωτάς» από την στρατιωτική θητεία. Τότε αποφάσισε να ακολουθήσει τις δύο αδελφές του στην Νέα Υόρκη, όπου έκαναν δραματουργικές σπουδές.

Έχοντας και ο ίδιος κολλήσει το μικρόβιο της υποκριτικής, ξεκίνησε μαθήματα αρχικά με την Στέλλα Άντλερ και αργότερα στο περίφημο «Actor's Studio» του Λι Στράσμπεργκ, με καθηγητή τον σκηνοθέτη Ηλία Καζάν.

Γρήγορα ξεχώρισε για το θηριώδες ταλέντο του, το οποίο σμιλεύτηκε από την τεχνική «της μεθόδου», που εφαρμοζόταν στην σχολή. «Υποδυόταν χωρίς πραγματικά να χρειαστεί να διδαχθεί» είχε πει για αυτόν η πρώτη του δασκάλα στην υποκριτική.

Διαβάστε επίσης:

Ξέσπασε σε κλάματα ο Λαζόπουλος στον αέρα της εκμπομπής του - Τι συνέβη (Pics)

ΣΟΚ στο Survivor από την αποκάλυψη: Τι βρήκε παίκτης στο δάσος; (pics)

Σχετικές ειδήσεις