ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης στη Θόλο του Ελληνικού Κόσμου

Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης στη Θόλο του Ελληνικού Κόσμου

Μία νέα τρισδιάστατη ταινία-ντοκιμαντέρ με τίτλο «Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης» αρχίζει να προβάλλεται στη «Θόλο», το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου».


Η νέα, ιδιαίτερα εντυπωσιακή παραγωγή, με γραφικά τεχνολογίας του 2010, προβάλλεται σε ένα δίκτυο μουσείων και πλανηταρίων παγκοσμίως.

Εκτός από την Αθήνα και τον «Ελληνικό Κόσμο» το δίκτυο αυτό περιλαμβάνει το Artis Planetarium στο Άμστερνταμ, το Cosmodrome Genk στο Βέλγιο, το Texas A&M University Planetarium στο Τέξας, το Hamburg Planetarium στο Αμβούργο, το Stardome Observatory στη Νέα Ζηλανδία, το Wollongong Science Centre and Planetarium στην Αυστραλία, το Neil Armstrong Planetarium στην Πενσιλβανία, το Zenius Animação Pedagógica στην Πορτογαλία κ.ά.

H ταινία είναι ένα περιπετειώδες ταξίδι ανακάλυψης της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μέσα από τα μάτια του Δαρβίνου.

Οι θεωρίες του Δαρβίνου για τη φυσική επιλογή και την προέλευση των ειδών –συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου– παρουσιάζονται με τον πιο προηγμένο τεχνολογικά και εντυπωσιακό τρόπο.

Στη διάρκεια της σαραντάλεπτης προβολής αποκαλύπτεται, σε όλο του το μεγαλείο, το υπέροχο θαύμα της φύσης και αποκαθίστανται, βήμα βήμα, τα κομμάτια του επιστημονικού αυτού αινίγματος. Παράλληλα, νέα ερωτήματα δημιουργούνται, που αφήνουν περιθώρια για καινούριες ερμηνείες.

Πηγή: www.culturenow.gr